Eveniment

Polițistă condamnată la închisoare și plata a 20.000 euro fiindcă și-a spionat cumnata și rudele acesteia

O polițistă din Ploiești a fost condamnată la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 21.000 euro pentru că a accesat baza de date a Poliției pentru a afla informații despre o cumnată , aflată în procedură de divorț de fratele ei.

Scris de 
 pe data 
24 iulie, 2020

Isabela Tănase, agent de poliţie din Ploieşti, a fost găsită vinovată pentru că a intrat fără drept în baza de date a Poliţiei Române pentru a studia datele personale ale cumnatei.

Judecătoria Ploieşti a decis că polițista este vinovată pentru acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (9 acte materiale), de operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, în formă continuată (9 acte materiale), divulgare a informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, în formă continuată, informează adevarul.ro

Pentru aceste fapte, poliţista a fost condamnată la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă la care se adaugă 60 de zile de muncă în folosul comunităţii într-o comună din Prahova. Instanţa a admis şi acţiunea civilă a victimelor, astfel că Isabela Tănase va trebui să plătească în solidar cu fratele ei, 21.000 de euro daune morale. Fratele poliţistei a fost şi el condamnat în acealşi dosar pentru complicitate.

Femeia le-a mărturisit anchetatorilor că a accesat DEPABD pentru a afla ziua de naştere a rudelor fratelui său pentru a le trimite mesaje de ”La mulţi ani!”.

”Acţiunile sale de interogare a bazei de date vizând datele cu caracter personal ale persoanei vătămate au mai fost motivate şi prin faptul că dorea să verifice ziua de naştere a acesteia pentru a transmite urări, precum şi pe fondul unor vizite pe care urma să i le facă la domiciliu, necunoscând adresa exactă, care îi era necesară comunicării prestatorilor de servicii de taximetrie (…) Necesitatea obţinerii adresei complete o justifică prin faptul că trebuia să ajungă urgent la domiciliul fratelui şi cumnatei (…) Iniţial, a încercat să obţină informaţia legată de adresă prin contactarea telefonică a fratelui şi cumnatei, însă aceştia nu au răspuns apelurilor”, se arată în rechizitoriu.

Fratele polițistei se afla în divorţ şi avea un conflict atât cu fosta soţie, cât şi cu rudele acesteia.

Actualitate