Politică

Prețul gazelor și al curentului s-a dublat, totul s-a scumpit, COVID face ravagii, Cîțu se joacă de-a criza

Demiterea ministrului Justiției Stelian Ion de către premierul Cîțu din rațiuni ce țin strict de aranjamentele politice din interiorul PNL (lupta pentru putere în formațiunea liberală) riscă să arunce țara într-o criză politică majoră în cel mai prost moment posibil.

Scris de 
 pe data 
2 septembrie, 2021

Românii primesc facturi la electricitate și gaze aproape dublate, carburanții și toate produsele s-au scumpit nepermis de mult, aveam ce-a mai mică rată de vaciinare antiCOVID din Europa (30% față de media UE de 70%), valul 4 al pandemie aruncă zilnic în spitale sute de români, pensiile și salariile s-au plafonat, alocațiile copiilor au fost puse pe chituci. Sunt doar o parte a realității sociale și economice generată de un guvern ce pare incapabil să gestioneze problemele țării.

Și cum toate acestea nu păreau de ajuns, Guvernul țării a căzut victimă propriului premier, care sacrifică coaliția de guvernare din rațiuni de politică internă a PNL. Cîțu are nevoie de zeci de miliarde de lei, bani publici, pe care să îi pompeze de urgență în primarii liberali, astfel încât aceștia să îl susțină pentru șefia PNL în cadrul congresului de la finele lunii septembrie. Această disperare, nuanțată de încăpățânarea USR de a ceda și a aproba proiectul cu pricina, l-a împins pe Cîțu către decizii ce pot arunca România într-un impas politic și o criză guvernamentală uriașă.

Demiterea ministrului Justiției este de fapt o dinamitare brutală a coaliției de guvernare într-un moment și așa critic pentru țară. Cîțu mizează totul, inclusiv stabilitatea și așa fragilă a țării, pentru lupta politică și interesele sale care nu ar trebui să privească sau să afecteze populația.

Toate acele discursuri sforăitoare ale liberalilor despre stabilitate, responsabilitate și dezvoltare sunt doar simple fraze demagogice, lipsite de conținut sau relevanță.

Românii așteaptau cu totul altceva de la acest guvern, după ani lungi de administrație PSD, însă au primit, cel puțin până acum, o lecție dură despre incompetență și populism ieftin.

Actualitate