Constanța

Primăria cedează și anunță că șoferii vor putea parca gratuit primele 30 de minute

Primăria Constanța a anunțat că noul regulament al parcărilor va fi, în cele din urmă, implementat cu primele 30 de minute gratuite, așa cum fusese votat inițial. Anunțul vine la câteva zile după ce Primăria anunța public noul regulament, dar fără a include și minutele gratuite, fapt ce a stârnit un val de indignare din partea constănțenilor.

Scris de 
 pe data 
9 iunie, 2021

„Regulamentul parcărilor, dar și anexele care îl însoțesc, nu s-a modificat“, a transmis municipalitatea, care anunță că plata parcării se va realiza conform HCL nr.123/2021, cu respectarea gratuității de 30 minute, pentru zonele 0, 1 și 2.

Gratuitatea fusese introdusă ca un amendament de către consilierii USR PLUS. Regulamentul a fost votat cu modificarea în cauză, doar că, spre surprinderea tuturor, altceva era prezentat constănțenilor. Pe 4 iunie, Primăria anunța modalitățile de plată, introducând gratuitatea doar în prețul primei ore, ignorând complet hotărârea de Consiliu Local.

Pentru a beneficia de gratuitate, șoferii pot trebuie să selecteze din aplicația „Constanța Parking” opțiunea de parcare cu primele 30 de minute gratuite. Pentru cei care trimit SMS este valabilă prima opțiune de pe panoul de informare.

Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475. În funcție de zona în care se face parcarea și de intervalul dorit, conținutul SMS-ului va fi diferit.

„Spre exemplu, o persoană care știe că nu va depăși o jumătate de oră de parcare are opțiunea de a selecta din aplicație sau prin SMS rezervarea pentru o jumătate de oră care va fi gratuită. Persoanele care nu au această certitudine pot alege varianta plății unei ore, a 2 sau 3 ore, din care prima jumătate este gratuită.

Este important de știut că costul rezervării locului de parcare pentru o oră întreagă va fi marcat cu culoare roșie pe panourile special amplasate în parcări.“, a transmis Primăria.

Noua versiune a aplicației „Constanța Parking” va fi disponibilă în curând și poate fi descărcată gratuit din Google Play și AppStore.

Pe lângă această modalitate de plată, constănțenii vor putea efectua plata parcării prin parcometre stradale și tichete răzuibile care vor fi comercializate la punctele de lucru Confort Urban și la punctele de vânzare CT BUS.

Actualitate