Politică

Primarul PNL Robert Șerban dă de pământ cu USR Constanța: „Politicieni de mucava! Să aduci cele mai mari proiecte europene din județ la Eforie nu înseamnă „batjocură”, ci dezvoltare”

USR Constanța a lansat un atac la primarul PNL al orașului Eforie pe motiv că în stațiune se… lucrează.

Scris de 
 pe data 
15 iunie, 2019

Exact! Useriștii sunt supărați nevoie de mare că în Eforie se derulează cele mai mari proiecte europene din întreg județul în valoare de 87 milioane de lei, de 4 ori mai mult decât în municipiul Constanța, spre exemplu.

USR Constanța consideră că „Eforie este locul in care își dau mâna incompetenta, nepăsarea si lipsa de respect fata de oameni” pe motiv că în stațiune se lucrează deși a început sezonul estival. Ce nu au aflat useriștii este că proiectele din fonduri europene au termene precise de execuție și finalizare, iar neangajarea acestor termene ar putea atrage inclusiv pierderea întregii finanțări, așa cum a pățit Primăria Constanța cu Parcul Arheologic.

„Administratia orasului pare să nu fi aflat că sezonul estival a început. Eforie arată ca după bombardament, străzi și faleza desfundate, grămezi de pământ și moloz, materiale de construcții, utilaje abandonate. În condițiile in care turismul este principala sursa de venit pentru mulți dintre locuitorii orașului, iar oamenii gospodari s-au pregătit să-și întâmpine cum se cuvine oaspeții, primarul și clica sa de nepricepuți par mai degrabă a sabota interesele comunității. Ce poate fi chiar mai batjocoritor și sfidător la adresa locuitorilor și turiștilor? E greu de anticipat cât va mai dura calvarul, deși suntem la luni bune de la debutul lucrărilor. La 26 mai românii au aratat ca vor schimbare. Vom continua sa spunem oamenilor ca se poate guverna și altfel”, se arată în postarea USR Constanța.

Robert Șerban: „Sunteți penibili!”

Răspunsul primarului Eforie, Robert Șerban, a fost unul pe măsura acuzațiilor aduse de USR. Acesta le-a transmis useriștilor că a atrage și implementa cele mai mari proiecte europene din întreg județul la Eforie nu este nici „batjocură, nici incompetență și nici nepăsare”.

„Aflu că useriștii sunt deranjați că în Eforie se lucrează de zor la implementarea unor proiecte cu fonduri europene, cele mai mari proiecte de altfel din întreg județul Constanța. Spre informarea ciolociștilor haBarniști, valoarea proiectelor care sunt în implementare la Eforie sunt de 3-4 ori mai mari decât în municipiul Constanța și reprezintă cele mai ample lucrări de modernizare și dezvoltare a infrastructurii care s-au făcut în ultimii 30 de ani în Eforie. Useriștii consideră implementarea acestor proiecte drept „batjocură”, „incompetență” și „nepăsare”.
Nu stimați politicieni de mucava, să iei cei mai mulți bani europeni din întreg județul și să-i aduci la Eforie în lucrări de infrastructură nu înseamnă bătaie de joc, ci dezvoltare”, ne-a declarat primarul Robert Șerban.

Acesta a mai adăugat că useriștii nu au văzut în viața lor un proiect sau un studiu de fezabilitate, întreaga lor existență rezumându-se la două cuvinte: „M**e Dragnea”.

„Știu că în viața voastră nu ați văzut vreun proiect, nu știți cum arată un studiu de fezabilitate, căci întreaga voastră filozofie politică nu orbitează decât în jurul urii și a circului. Acum că sloganul vostru „m**e Dragnea” și-a consumat sfârșitul, orbecăiți în politică, încercând să vă agățați de orice pentru a atrage atenția și a rămâne vii. Sunteți penibili!”, a declarat Robert Șerban, primarul PNL al orașului Eforie.

Ce nu știe USR Constanța sau nu vrea să știe

În orașul Eforie se află în implementare cele mai mari și mai multe proiecte europene din întreg județul Constanța:  4 proiecte europene în valoare totală de 87 milioane lei, de 4 ori mai mult decât valoarea proiectelor europene contractare (nu aflate în derulare) de Primăria Constanța.

Alte 5 proiecte europene se află în diferite etape de contractare sau evaluare, valoarea lor fiind de 79 milioane lei. Astfel, vorbim de proiecte europene la nivelul orașului Eforie în valoare de aproape 166 milioane lei (aprox.35 milioane euro), cea mai mare valoare din întreg județul.

Actualitate