Astăzi, conducerea partidului se întrunește pentru a face primele analize, dar mai ales de a scăpa partidul de balastul lăsat de Dragnea în funcțiile cheie ale PSD. Potrivit unor surse citate de newsweek.ro, lista neagră a PSD este compusă din:

1. Codrin Ștefănescu, secretarul general al PSD. A fost omul care a putut fi zărit în apropierea lui Dragnea la toate evenimente. Se spune că i-ar fi furnizat bodyguarzii și susținătorii la înfățișările de la Înalta Curte. Azi dimineață și-a criticat colegii care nu au dat dovada de suficientă camaraderie cu Liviu Dragnea, aflat de ieri în pușcărie în Rahova. Codrin Ștefănescu ar putea fi înlocuit cu Marcel Ciolacu

2. Mircea Drăghici, trezorierul PSD. A fost implicat în numeroase scandaluri și este urmărit de DNA. Newsweek a scris, în exclusivitate, că peste 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro sunt beneficiile personale ale cuplului Mircea și Georgiana Drăghici din banii publici primiți de către PSD drept subvenție. Deputatul Mircea Drăghici este trezorierul Partidului Social Democrat, funcție direct subordonată șefului partidului. Adică lui Liviu Dragnea.

3. Darius Vâlcov, consilierul personal al Vioricăi Dăncilă. Eminența cenușie a guvernului și omul pe care îl consulta Dragnea în orice problemă care ținea de finanțe. Oficial, este consilierul Vioricăi Dăncilă, dar multe surse indică faptul că el ar fi condus de facto executivul.

4. Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii. Făcea parte din cercul restrâns al lui Liviu Dragnea care lua decizii peste capul premierului. Și-ar dori să fie șeful PSD la viitorul Congres, dar nu se bucură de mult sprijin în partid, fiind adusă din PRM.

5. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației. Premeirul Dăncilă nu va uita declarațiile Ecaterinei Andronescu din august 2018. „Chestionată dacă acest guvern este cel mai slab din istoria PSD, senatoarea PSD a răspuns afirmativ. „Cred că da. Dacă mă uit aşa puţin în istorie, vă dau dreptate. Dacă PSD n-ar avea oameni cu care să iasă într-un guvern performant, n-aş fi reacţionat, dar eu ştiu că există asemenea oameni cu ştiinţă multă de carte cu dorinţa de a lăsa ceva în urma lor. Nu te duci ca prim ministru să-ţi pui o coroană de lauri pe frunte, te duci ca să laşi ceva în urmă”, a spus Andronescu.

6. Eugen Nicolicea, Florin Iordache și Șerban Nicolae, aflați în prima linie a mutilării justiției și a Codului Penal.

 

(Visited 80 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.