Educaţie

Profesoară de biologie de la un liceu din Constanța refuză să încheie mediile elevilor pe motiv că sunt „viruși” în catalogul electronic

Profesoara de biologie de la Liceul Energetic nu a încheiat nici până astăzi mediile elevilor din clasele a IX-a și a X-a motivând că „în catalogul electronic sunt viruși”.

Scris de 
 pe data 
20 iunie, 2023

Situție inedită la un liceu din Constanța, unde zeci de elevi au rămas cu mediile neîncheiate după ce o profesoară a refuz să încheie mediile.

Profesoara de biologie de la Liceul Energetic nu a încheiat nici până astăzi mediile elevilor din clasele a IX-a și a X-a motivând că „în catalogul electronic sunt viruși”.

Conucerea școlii a încercat în zadar să convingă cadrul didactic că nu există viruși în catalogul electronic și că nu e niciun pericol dacă încheie mediile.

Cazul a ajuns inclusiv pe masa inspectorului școlar general, Sorin Andrei, care a anunțat că Liceul Energetiv a început cercetarea disciplinară a profesoarei de biologie.

„În această dimineaţă, doamna directoare ne-a adus la cunoştinţă o situaţie cu care se confruntă. Un cadru didactic, profesor de biologie din unitatea de învăţământ Liceul Energetic Constanţa, nu a încheiat mediile la clasele a IX-a şi a X-a la disciplina biologie, folosesc un catalog electronic, unitatea are implementat catalogul electronic şi e folosit în mod exclusiv în şcoală. Ne-a comunicat doamna directoare că refuzul doamnei profesoare ar fi legat de o temere cum că aplicaţia ar avea viruşi. În Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ din 13 iunie au luat hotărârea să declanşeze procedura de cercetare disciplinară”, a declarat pentru News.ro, inspectorul şcolar general al IŞJ Constanţa, Sorin Mihai.

Actualitate