Politică

Protestatarii mișcării #Rezist au adus steagul UE de la Bruxelles, pentru că nu a fost inclus în fotografia guvernului Dăncilă

Deranjați de faptul că steagul Uniunii Europene a lipsit din fotografia de grup a guvernnului Dăncilă, protestatarii mișcării #Rezist, care se opun schimbărilor din Justiţie, l-au adus în țară de la Bruxelles pentru a-l preda guvernului.

Scris de 
 pe data 
25 februarie, 2018

Un cuplu de români din Germania a dus drapelul Uniunii Europene până la vama Borş. De acolo, steagul a fost luat de câțiva membri ai mișcării #Rezist, pentru a fi adus la București, deoarece aceștia consideră nepotrivită absenţa steagului din poza de grup a proaspătului guvern PSD.

„Gestul acesta a fost necugetat sau a avut o semnificație, că România se îndepărtează de valorile Europene. Noi ne-am gândit să aducem un steag de la Bruxelles și să îl ducem din mână în mână până la Bucureşti”, a declarat Sorin Bobiș, protestatar din Cluj.

Zeci de minute a durat protestul împotriva PSD la vama Borş. Ulterior, membrii mişcării au mers spre centrul oraşului Oradea, mulți dintre ei parcurgând pe jos traseul de 20 de kilometri.

„Europa este în noi, atacul împotriva justiției, care de un an se desfășoară de către monstruoasa coaliție PSD-ALDE, nu o să închidă gura acestor oameni”, a spus Vasile Dumitriu, Asociația Oradea Civică.

Steagul UE va fi adus la București și predat la Palatul Victoria.

 

Actualitate