Politică

PSD îl scapă pe Tăriceanu de pușcărie pentru șpaga de 800.000 euro. Un profesor a luat 5 ani de închisoare pentru 800 euro

Senatorii au respins cererea de urmărire penală pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Au fost 38 de voturi pentru, 71 împotrivă și o abținere.

Scris de 
 pe data 
3 iunie, 2019

Senatorii PSD și ALDE l-au scăpat pe Tăriceanu de cercetarea penală în dosarul în care DNA îl acuza că ar fi luat o mită de 800.000 euro. Nu este un secret că toată „afacerea” a fost de fapt un șantaj ordinar, Tăriceanu amenințându-i pe pesediști că își va retrage partidul de la Guvernare și implicit va produce căderea Guvernului, dacă nu îl scapă de DNA. Drept urmare, senatorii PSD au votat împotriva cererii DNA de ridicare a imunității.

Senatorul PSD Șerban Nicolae s-a pronunțat împotriva aprobării cererii de urmărire penală pe numele lui Tăriceanu, acuzându-i pe parlamentarii din opoziție că nu au cunoștințe juridice și că invocă în mod eronat rezultatul alegerilor europarlamentare și referendumului pe justiție din 26 mai.

„Vă rog să vă gândiți foarte responsabil la votul dvs și dacă vă încărcați conștiința cu o cerere de urmărire penală doar ca să vedem dacă cineva este vinovat sau nu”, a spus Șerban Nicolae.
DNA a transmis Senatului, în 7 noiembrie 2018, cererea de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu, acesta apreciind că este un demers politic şi exprimându-şi convingerea că în dosar e vorba de „multă maculatură”.

Călin Popescu Tăriceanu este acuzat că a primit, în perioada în care era premier, „foloase materiale” de aproape 800.000 de dolari de o firmă austriacă pentru a interveni pentru închierea unor acte adiţionale la un contract derulat de companie. Suma primită de Tăriceanu reprezenta un comision de 10 la sută din valoarea acestor acte adiţionale şi ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore

Dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu are peste 70 de volume şi cuprinde peste 17.000 de pagini.

Pe de altă parte, un profesor de matematică din Tulcea a fost condamnat, în urmă cu doi ani, la 5 ani și 8 luni de închisoare pentru că a luat mită 800 de euro de la un elev pentru a-i mări nota la examenul de bacalaureat. Dar asta e, justiția e doar pentru cei săraci, nu și pentru politicienii bogați și corupți.

Actualitate