Parlamentarii PSD au inițiat o lege care a și fost ieri aprobată în Camera Deputaților privind construirea Spitalului Regional Constanța, mult promisa unitate medicală care, conform Guvernului PSD, trebuia să fie gata anul viitor.

Din păcate, deși exista proiect și se identificase și sursa de finanțare, inițiativa a fost abandontă în urmă cu un an de Guvernul PSD, când ministrul Apărării de la acea vreme, pesedistul Gabriel Beniamin Leș, prin adresa A6594/209 și-a exprimat dezacordul pentru continuarea acestui proiect. Drept urmare, a fost abandonat.

Acum, din băncile opoziției, la un an distanță, același PSD vine și depune proiect de lege pentru construirea Spitalului Regional Constanța, uitând că tot el l-a aruncat la coșul de gunoi.

PSD omite faptul că în ultimii 10 ani s-a aflat 9 ani la Guvernare și nu a făcut nimic pentru Constanța și pentru sistemul medical constănțean. Acum, când nu mai au nicio putere executivă, pesediștii vor să mute munții, însă doar declarativ.

Mai mult decât atât, proiectul inițiat de parlamentarii PSD este unul absolut formal și inutil. Nu prevede surse de finanțare, cadru legal, modalitatea de realizare, ceea ce denotă că întreaga inițiativă a fost animată doar de demagogie.

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, acuză PSD că „încearcă să reîncălzească aceleași promisiuni”, propunând un proiect de lege „elaborat fără temei bugetar, fără studii de fezabilitate și fără nicio responsabilitate față de constănțeni”.

Mai mult decât atât, liberalul anunță că Guvernul Orban a corectat această eroare, intenționată sau nu a PSD.

„Acest spital va fi realizat, fără a afecta bugetul Ministerului Apărării, fără a încălca principiile bugetului național și fără a încălca angajamentele NATO. Constănțenii vor avea spitalul cu care au fost amăgiți timp de 4 ani de PSD, pentru că PNL îl va construi pe fonduri europene. Așa cum ar fi trebuit construit de la bun început”, a declarat Bogdan Huțucă.

Totodată, deputatul constănțean anunță că Spitalul Regional Constanța se va construi din fonduri europene, o sursă de finanțare atât de strâină pesediștilor.

PNL demonstrează încă o dată că administrația liberală duce proiectele la bun sfârșit. Epopeea spitalului cu care constănțenii au fost mințiți 4 ani ia sfârșit. PNL va aloca cele mai bune resurse și cei mai buni specialiști pentru a atrage fondurile europene necesare pentru construcția spitalului.

Acest spital va avea un plan coerent, de la specialități, număr de paturi, infrastructură, detalii logistice și detalii administrative, lucruri care au lipsit cu desăvârșire din planurile incoerente ale foștilor guvernanți. PSD s-a ferit de fondurile europene, chiar dacă UE ne-a pus la dispoziție resursele, pentru că frica de OLAF este un coșmar pentru social democrați, atunci când agenda ministerului Sănătății este ținută de oameni precum Sorina Pintea care se bucură la plicuri cu șpăgi.

În acest context, îmi e greu să înțeleg cu ce se laudă PSD, pentru că din toată poveste spitalului regional de la Constanța, PSD se poate lăuda doar cu incompetență și minciună crasă.” a declarat Bogdan Huțucă,  deputat PNL Constanța și Președintele PNL Constanța.

 

(Visited 183 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.