Medicul Raed Arafat le consideră bazaconii și avertizează că cei care nu se vaccinează își pun viața în pericol.

„Usturoi, ceapă, ardei iute, ghimbir, oțet de mere care să se pună 12 ore și să se ia 2-3-4 linguri la fiecare masă. Ăsta e vaccinul antigripal propus pe net.

Asta înseamnă că cine ascultă, îmi pare rău să le spun, bazaconii, și nu se vaccinează își pune viața în pericol, sau pune viața copiilor în pericol. Pentru că creșterea imunității la un virus nu se face mâncând ceapă sau usturoi. Or fi alimente sănătoase, ăsta e un aspect, dar ele nu pot să creeze imunitate la un anumit patogen. Vaccinurile fac acest lucru.

Vaccinurile pe care tot le blamăm, indiferent cât vin unii și alții să spună că ele nu sunt bune, dacă luăm istoric de când au fost create și până acum ce au facut, au salvat sute de mii de vieți, dacă nu milioane de vieți și au prevenit boala la alte milioane de persoane.

Așa că, încurajând populația să recurgă la astfel de leacuri băbești, care nu sunt documentate, nu sunt cu nicio bază medicală, nu face decât ca populația să devină mult mai vulnerabilă. Cu cât mai puțini oameni vaccinați sunt în România împotriva unei anumite boli, cu atât șansa apariției unei epidemii și a unui număr mai mare de decese crește.

Faptul că oamenii ascultă astfel de lucruri, le citesc, care sunt în final o formă de fake news publicate de oameni care au poate credibilitate în domeniile lor, dar în acest domeniu nu au nicio cunoștință. Când ele fac acest lucru, nu fac decât să pună populația în pericol și viața oamenilor în pericol”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Acesta este de părere că acele persoane care fac campanii publice împotriva vaccinării și propun tot felul de terapii naturiste fără niciun fundament medical ar trebui sancționate deoarece pun în pericol viața altor oameni.

„Trebuie responsabilizate astfel de persoane. Și cele care pun afișe în orașe și încearcă să sperie populația împotriva vaccinurilor și vin cu informații care nu sunt corecte. Deci trebuie să fie o responsabilizare aici, și aici legislația să fie modificată în sensul să facă astfel de lucruri.

Să fie posibil să fie taxate. E dreptul la liberă exprimare, orice om poate să spună ce vrea. Dar când ai un anumit statut social și vii cu informații greșite, cu impact negativ pe sănătate publică, pe domenii care pot pune viața populației în pericol, atunci trebuie să ți se ceară măcar să vii cu dovezi publice. Și dacă nu vii cu dovezi publice, medicale care să fie acceptate, atunci da, să fie amendați. Nu văd o problemă aici. Dar trebuie găsită o soluție pentru ca aceste lucruri devin din ce în ce mai frecvente și au impact prin faptul că cei care fac aceste declarații au o anumită influență asupra populației.

Pentru că oamenii nu au întotdeauna încredere în ce se spune de către medici și de către lumea medicală. Nu e numai în România. Sunt medici care se plâng și în alte țări de pacienți care vin cu informații de pe Google, Facebook și uite, asta am găsit și asta trebuie să îmi faci. Sunt și glume, că oamenii se tratează cu Google înainte să vină la medic.

Este important ca noi să conștientizăm populația că una e mâncarea sănătoasă și alta e medicina care, când vine vorba de vaccinuri, nu pot fi înlocuite de usturoi și ceapă. Vaccinul are un rol pe care mâncarea nu poate să îl înlocuiască. Anume generarea unor anticorpi care combat virusul și acești anticorpi, prin vaccinare, ei deja există în corp, față de cineva care se infectează, iar corpul lui nu e pregătit pentru acest virus. Și atunci se îmbolnăvește într-o formă mult mai gravă și poate să ajungă la deces”, a mai adăugat Raed Arafat într-un interviu acordat pentru DIGI24.

 

(Visited 1.510 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.