Ca să înțeleagă toți românii aș vrea să traduc această decizie a celor de la OMV Petrom, partner al gigantului american Exxon Mobil în investiția din Marea Neagră, decizie care mi se pare de o gravitate fără precedent. Este pentru prima dată după aderarea României la UE când se aduce în discuția publică faptul că România, condusă de PSD și ALDE, prezintă risc politic.

Asta va transmite un semnal în piață că România nu mai este un stat propice pentru investiții, că România se îndepărtează de valorile europene și euroatlantice, adică se îndreaptă către Est”, arată Virgil Popescu într-un comunicat.

Parlamentarul liberal atrage atenția și asupra importurilor crescânde de gaze de la Gazprom, arătând că ”Dragnea, Tăriceanu și Vâlcov împing România în brațele Rusiei, făcându-ne dependenți de gazul rusesc”.

Reamintim că OMV Petrom a arătat miercuri în raportul oficial privind rezultatele financiare din 2018 că nu va lua o decizie privind o posibilă investiție în începerea producției de gaze în perimetrul Neptun Deep din Marea Neagră.

Compania, care anunțase 2018 ca an hotărâtor pentru luarea deciziei, citează ”mediul legislativ actual” drept motiv al amânării, în condițiile în care OUG 114, adoptată de Crăciun, impune o taxă pe cifra de afaceri a companiilor din energie și plafonează prețul la care producătorii de gaze pot vinde.

 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.