Actualitate Administraţie

Reacţii ale politicienilor locali după demisia Feliciei Ovanesian: „Este o diversiune“, „Chițac speră să scape basma curată“

Scris de 
 pe data 
23 martie, 2023

City manager-ul Felicia Ovanesian şi-a depus demisia din cadrul Primăriei Constanţa în cursul zilei de miercuri, 22 martie. Numită în funcţie şi susţinută vehement de primarul Vergil Chiţac, Ovanesian nu şi-a justificat decizia. Deputadul Bogdan Bola (Forţa Dreptei) este de părere că demisia Feliciei Ovanesian este o diversiune, o stratagemă prin care primaul Chiţac a găsit un ţap ispăşitor. De asemenea, şi deputatul Stelian Ion (USR) consideră că prin această manevră, „Chiţac speră să scape basma curată“.

Apropiată a primarului Vergil Chiţac, avocatul Felicia Ovanesian a primit cadou funcţia de city-manager al oraşului Constanţa la începutul anului 2021. De-a lungul timpului, deciziile şi atitudinea Feliciei Ovanesian au stârnit o serie de controverse şi nemulţumiri în spaţiul public. Cu toate acestea, Vergil Chiţac a continuat să susţină că a adus în echipa sa o persoană competentă şi că are toată încrederea în Ovanesian.

Demisia Feliciei Ovanesian a venit la o zi după scandalul public generat de tăierea fără justificare a 17 arbori de pe bulevardul Ferdinand, aflat în proces de reabilitare şi un val imens de reacţii negative şi indignare apărute după ce pe pagina Primăriei Constanţa a fost anunţat că municipiul a fost înscris la concursul „Destinaţia Anului 2023“ la categoria „Oraşe care inspiră“.

Acest eveniment (n.r. – demisia Feliciei Ovanesian) nu este decât o diversiune. Chițac și ai lui doar ce ne vând ultima gogoașă electorală: a plecat Ovanesian, inculpatul de serviciu, stați liniștiți că preia Chițac acum frâiele orașului și totul va fi bine“, a scris deputatul Bogdan Bola pe pagina sa de Facebook.

Vor da vina pe ea pentru tot, doar ca să îl scoată pe Chițac curat ca lacrima pentru tot haosul și mizeria care a existat în oraș până acum. Opinia publică va fi mulțumită pentru că are o victimă decapitată, iar Chițac va începe practic de la zero mandatul“, a continuat Bola, care a mai susţinut că această demisie era pregătită încă de anul trecut. „Totul e o stratagemă, nimic nu e real. Chițac a condus și va conduce (prost) Primăria, doar că vor începe să se finalizeze proiectele. Iar el trebuie să fie vioara întâi, nu trepădușii săi…

În acelaşi ton, deputatul USR, Stelian Ion susţine că este o modalitate prin care primarul Vergil Chiţac încearcă să scape „basma curată“.

Mâna dreaptă a primarului şi-a dat, într-un târziu, demisia după un lung șir de gafe și abuzuri. Chițac speră, probabil, să scape astfel basma curată, aruncând toată vina pentru felul în care arată orașul pe citymanager. Nu ține. Cine a numit-o în funcție și cine a protejat-o atâta amar de vreme? Cine i-a girat toate abuzurile?“, a transmis Stelian Ion.

De asemenea, Stelian Ion taxează lipsa de reacţie a primarului şi modul în care a abordat tăierea arborilor de pe bulevardul Ferdinand. „Care a fost răspunsul primarului? Nici vorbă să iasă public să ofere explicații. Nici cu privire la arborii tăiați, nici cu privire la demisia protejatei sale. A făcut însă două lucruri: a postat pe Facebook niște poze cu plantări din altă zonă a orașului şi a scos rapid cioatele arborilor tăiați. De ce? Ca să nu mai aibă cei de la Garda de Mediu cum să facă o constatare exactă la fața locului din care ar fi putut reieși că majoritatea acelor arbori erau perfect sănătoși.

Viteza cu care a șters urmele acestei defrișări ilegale a fost uluitoare. Apoi l-a apucat brusc hărnicia și, în locul arborilor maturi, a plantat niște puieți.

La momentul publicării acestui articol, primarul Vergil Chiţac nu a avut nicio reacţie publică cu privire la demisia Feliciei Ovanesian.

Actualitate