Potrivit unei anchete jurnalistice realizate de Emilia Șercan și publicată, luni, pe pressone.ro, teza cu care Adrian Iacob a obținut titlul de doctor în 2007 se intitulează “Criminalitatea organizată și cooperarea polițienească între state”.

Lucrarea are 277 de pagini, fără bibliografie. A fost publicată în volum tot în 2007, la editura Sitech din Craiova, dar sub titlul “Lupta împotriva criminalității organizate”.

Emilia Șercan a sesizat că Adrian Iacob a copiat inclusiv notele de subsol indicate în textele originale, dar a preluat chiar și grafia din textele originale − cuvinte și propoziții îngroșate, publicate cu italice sau subliniate, dar și alte însemne.

Inclusiv Introducerea tezei este plagiată de la paginile 11-12 ale volumului “Globalizarea traficului de copii”, coordonat de Ion Chipăilă și apărut în 2006 la editura Sitech din Craiova – volum care ridică, la rândul său, suspiciuni certe de plagiat.

Conținutul primei pagini din Capitolul I al tezei, intitulat “Conceptul de criminalitate organizată”, a fost regăsit plagiat în foarte multe teze de doctorat și articole științifice.

Această pagină se repetă în nu mai puțin de trei cărți semnate de Adrian Iacob împreună cu alți autori, plus în teza sa de doctorat.

Puteți citi articolul integral AICI.

 

(Visited 361 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.