Începând de astăzi, 12 ianuarie, constănțenii pot merge la Adăpostul pentru animale abandonate de pe strada Vârful cu Dor, de unde pot adopta un cățel. Vizitele se pot face numai cu programare, iar accesul în sediul Adăpostului va fi permis persoanelor care poartă mască de protecție și a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în centre, nu depășește 37.30° C, cu obligativitatea dezinfectării.

Programul cu publicul al Adăpostului pentru animale abandonate va fi următorul:

  • luni, marți, miercuri, vineri – 10.00 – 14.00;
  • joi – 09:30 – 17:30.
  • sâmbătă și duminică – închis

Programările se pot face la numărul de telefon 0733.045.213. Fiecare persoană va avea la dispoziție maximum o jumătate de oră, în funcție de programări.

De asemenea, persoanele care văd pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța sau pe pagina de Facebook a municipalității câinele pe care vor să-l adopte pot trimite poza patrupedului pe adresa de email: animale.abandonate@primaria-constanta.ro.

Cei care solicită adopția unui câine sunt rugați să lase în email și un număr de telefon pentru a fi contactați. Pentru a putea adopta un patruped viitorii stăpâni vor avea parte de tot sprijinul angajaților Serviciului Gestionare Animale Abandonate.

Amenzi pentru cei care adoptă și eliberează câini înapoi pe străzi

În cadrul unei emisiuni televizate, viceprimarul Ionț Rusu a anunțat că intenționează reconstruirea de la zero a biobazei în care sunt adăpostiți câinii fără stăpân. Rusu a mai spus că, în baza studiilor, va fi mărit și numărul de locuri din biobază, de la 244 la 550 și că lucrările vor fi terminate în toamna acestui an.

Viceprimarul a mai declarat că Primăria are în plan începerea unei campanii de sterilizare în masă și că cei care adoptă animale din biobază doar pentru a le da drumul înapoi pe străzi vor fi aspru sancționați.

Trebuie să avem adopții responsabile. Sunt oameni care iau câte 10-20 de câini și le dau drumul apoi. În două săptămâni o să ieșim cu un nou regulament al animalelor de companie. Cei care nu vor respecta regulile vor fi dur sancționați. Vom avea un regulament clar și suntem în contact cu câteva administrații din țară.

Cetățenii trebuie responsabilizați, câinii nu sunt jucării. Rolul nostru este să fie respectat regulamentul, iar amenzile vor fi foarte mari. Câinii nu mai pot fi adoptați, iar ulterior să fie dați drumul pe stradă.“, a declarat Ionuț Rusu pentru Antena 3 Constanța.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.