Umor

Român întors în țară, după trei luni în Italia, diagnosticat cu Comosidice

Editare foto: Constanta de Azi

Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare.

 pe data 
12 martie, 2020

Dumitru Călăvie, sau Dumitrio Bombardero, după cum s-a recomandat, a fost reținut mai multe ore la Vama Nădlac după ce, întors din Italia, a fost diagnosticat cu sindromul Comosidice.

În timp ce era interogat de autorități, Dumitrio gesticula nebunește cu degetele împreunate ca pentru rugăciune și repeta încontinuu cuvinte precum „checozadici“ sau „comosidice“.

De asemena, se pare că întreaga familie a românului are simptome similare, soția bărbatului rostind și ea cuvinte precum „nocapisco“ sau „cațo-cațo“.

Nu este de glumit cu așa ceva“, explică un specialist în depistarea sindromului Comosidice. „Sunt cazuri tot mai dese în care depistăm români care pur și simplu nu mai pricep și nu mai vorbesc limba română. Sunt cazuri și mai grave în care i-am testat arătându-le o bucată de mămăligă – vă spun, se manifestă foarte agresiv! Vafanculo și iar vafanculo!“.

Deocamdată, nu se știe exact cum se dezvoltă acest sindrom, însă specialiștii bănuiesc că li se trage de la legendarul Florin Răducioiu, primul român care a uitat limba română după câteva luni în Italia.

Noi să fim sănătoși!

Calmează-te! Textul acestui articol nu este o știre reală, este încadrat la rubrica de satiră și umor a publicației noastre, reprezintă un pamflet și trebuie tratat ca atare. Când îi e lumea mai dragă, reporterul nostru special, Mitică Pușcălargă este trimis pe teren. Click AICI pentru mai multe articole scrise de pe tastatura lui obosită.

 

Actualitate