Actualitate

Rușii i-au ucis pe cei 17 grăniceri ucraineni de pe Insula Șerpilor. „Navă de război rusă, du-te dracu” – utimul mesaj al soldaților eroi

Toți cei 17 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor și au murit în timpul bombardamentului de joi vor primi titlul de Erou al Ucrainei.

Scris de 
 pe data 
25 februarie, 2022

O înregistrare audio cu ultimele lor cuvinte sfidătoare la adresa atacatorilor a fost făcută publică și a stârnit valuri de emoții, relatează BBC. 

Povestea celor 17 polițiști de frontieră ucraineni care păzeau Insula Șerpilor și care au refuzat să se predea unei nave de război rusești, fiind uciși în timpul unui bombardament este impresionantă. Înregistrarea audio a ultimelor cuvinte sfidătoare ale gărzilor a devenit virală pe Twitter, TikTok și alte rețele de socializare.

Nava rusă le spune ucrainenilor: „Vă sugerez să vă predați armele și să capitulați, altfel voi deschide focul, ați înțeles?”.

Gărzile ucrainene pot fi auzite apoi spunând „asta este”, înainte de a răspunde cu: „Russian warship, go f*** yourself. (Navă de război rusă, du-te dracului)”.

Actualitate