Ministerul Educației a aprobat astăzi noile norme care stabilesc condițiile în care Colegiul Mircea cel Bătrân din Constanța va trece la învățământ cu predare on-line.

Astfel, potrivit specialiștilor, Colegiul Mircea va intra în online la trei cazuri de elevi săraci confirmate. Conducerea școlii spune că se impuneau astfel de măsuri pentru a preveni extinderea pandemiei de sărăcie care afectează întreaga țara.
Conform noilor norme, elevii de la Mircea vor fi testați de două ori pe săptămână prin interogarea soldului conturilor din bancă deținute de părinți. Cadrele didactice vor fi dotate cu tokenuri și POS-uri.

Elevii confirmați pozitiv vor fi izolați timp de o lună, timp în care părinții vor trebui să lămurească situație financiară a familiei, după care se va efectua un nou test. Dacă și acesta va ieși pozitiv, elevul infectat va fi tansferat la Ovidius sau la Traian.

CITEȘTE ȘI: Elevii de la Mircea, evacuați de urgență după ce în fața liceului a fost parcat un Logan

„Este cea mai bună decizie. Luna trecută am avut doi elevi de la clasa a XI-a care nu au putut plăti fondul clasei, câteva mii de euro, deloc mult. Zilele trecute, un alt elev a venit la școală cu autobuzul, altul a fost văzut coborând dintr-un Logan. Este clar că avem de-a face cu părinți inconștienți care își trimit copiii la școală în orice condiții. Trebuie să îi protejăm și nu putem face asta fără măsuri ferme”, a declarat directorul colegiului Mircea, prof. Vasile Nicu Oară.

Asociația părinților elevilor mirciști „Armânlu nu cheari” s-a declarat încântată de noile măsuri de siguranță, subliniind că s-a ajuns prea departe cu copii mucani școlarizați la Mircea doar pe baza rezultatelor la învățământ.

(Visited 4.371 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.