Astăzi (marți, n.r.), în jurul orei 8.00, șase polițiști care au utilizat ascensorul au rămas pentru scurt timp blocați în interiorul cabinei, aceasta având sistemele de siguranță în funcțiune.

Ascensorul, din datele existente la acest moment, s-a ridicat de la parter, dar a coborât cu sistem de franare, aproximativ un metru sub nivelul de deschidere al uşii de la parter. Acest fapt, posibil, ar fi fost cauzat de depăşirea sarcinii maxime”, au precizat reprezentanţii Poliţiei Capitale.

Cei şase poliţişti nu au fost răniţi. Potrivit sursei citate, clădirea în care se află Poliţia Capitalei deserveşte mai multor structuri, inclusiv din cadrul IGPR, şi este este administrată de Direcţia Asigurare Logistică Integrată.

Pentru reviziile periodice ale lifturilor din clădire există încheiat un contract cu un operator economic, iar ascensorul a avut ultima revizie în luna noiembrie a anului trecut şi este programat o nouă revizie în luna noiembrie 2019. „Ascensorul este prevazut pentru a transporta 6 persoane, în sarcină de 480 de kilograme”, mai arată sursa citată.

 

(Visited 1.270 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.