Florin Busuioc a ajuns în stare critică la Spitalul Județean din Craiova după ce a suferit un infarct în timpul unui spectacol pe care îl susținea în Bănie. Actorul a fost resuscitat minute bune, după care a fost transferat la spitalul din Craiova fiind intubat și ventilat mecanic. Medicii au stabilit că trebuie de urgenţă operat. Posibilitatea de a fi transferat la Bucureşti cu un elicopter SMURD sau un avion militar a fost exclusă din cauza condiţiilor nefavorabile.

Potrivit adevarul.ro, „La Craiova există Clinica de Cardiologie Intervenţională şi Chirurgie Cardiovasculară (în curtea Spitalului Judeţean din Craiova). A fost inaugurată în aprilie, este dotată la standarde europene, dar nu are medici şi funcţionează ocazional. Mai mult, şeful clinicii, dr. Octavian Istrătoaie, a fost de negăsit aseară, nu a răspuns la telefon, iar într-un final chiar şi-a închis aparatul. Conform protocolului, doar cu acordul său medicii puteau să intre în sala de operaţie din clinică. A fost momentul în care managerul Spitalului Judeţean (căruia i se subordonează directorul clinicii) şi-a asumat întreaga responsabilitate şi a cerut ca operaţia să se facă de urgenţă.
Medicii Eugen Ţieranu şi Paul Traşcă au intrat imediat în sala de operaţie. Alături de ei a fost şi dr. Emilia Goanţă, medic electrofiziolog.

Operaţia a durat 10 minute şi a decurs foarte bine. Cel care a implantat stentul a fost cel mai tânăr dintre medici, Eugen Ţieranu, în vârstă de 30 de ani. Acesta nu este angajat al spitalului, dar a venit imediat de acasă şi a acceptat să intre în sală alături de colegul său, Paul Traşcă.

Tânărul Ţieranu este rezident în ultimul an, în Bucureşti, iar de la 1 ianuarie 2019 va avea oficial statutul de şomer. Deşi Spitalul Judeţean din Craiova putea să-l angajeze până acum la Clinica de cardiologie, solicitarea i-a fost refuzată, întrucât scoaterea posturilor la concurs este tergiversată de luni întregi.”,informează jurnaliștii de la Adevărul.

Construirea Clinici de Cardiologie la Spitalul din Craiova a costat peste 10 milioane de euro și a durat 4 ani, dar aceasta nu este încă pregătită să-și primească pacienții. A fost inaugurată cu mare fast în luna aprilie 2018, dar abia în această vară conducerea a depus actele pentru autorizația sanitară.

Dr. Octavian Istrătoaie, şef clinica de cardiologie Spitalul din Craiova mărturisea atunci că “nu există personal medical pentru că în acest moment cele 15 paturi destinate laboratorului de intervenţională sunt suspendate şi la minister şi la direcţia sanitară. Şi voi putea să le bugetez şi să angajez oameni pe aceste 15 paturi paturi numai după ce finalizam toată birocraţia necesară deschiderii noului laborator.”

Șef de clinică la stat, patron de clinică la privat

Dr. Octavian Istrătoaie, șeful clinicii de cardiologie din cadrul Spitalului Județean Craiova, este și patronul unei clinici private de cardiologie din oraș „Cardiocenter Dr. Istrătoaie”. Potrivit declarației sale de avere, clinica privată i-a adus în 2016 dividente de aproape 100.000 lei, dar și alte venituri de 240.000 lei.

 

(Visited 20.544 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.