Administraţie

Se montează noile stații de autobuz. Chițac: Vă plac? Au costat 13.000 euro bucata

Primăria Constanța a montat prima stație de autobuz din cele 125. Costul? Un fleac, 13.000 euro bucata

Scris de 
 pe data 
18 august, 2022

Primarul Vergil Chițac a anunțat astăzi triumfalist că a început montarea stațiilor de autobuz. Ceea ce se dorea a fi un mare succes mediatic pentru edil s-a transformat într-un carusel al nemulțumirilor după ce primarul a mărturisit și cât costă o stație de autobuz: 13.000 euro.

Prima stație de autobuz a fost montată pe Bulevardul Tomis (zona Dacia), urmând ca până la finalul lunii septembrie să fie amenajate alte 25. În total vor fi montate 125 de stații de autobuz care vor costa, potrivit primarului, 1,6 milioane de euro, adică 13.000 euro bucata.

„Este pentru prima dată după foarte mulți ani când utilizatorii transportului în comun vor aștepta autovehiculele în condiții civilizate. Conform contractului, primele 25 de stații vor fi montate până la finalul lunii septembrie, urmând ca după această dată să ne fie livrate câte 20 de unități în fiecare lună.

Acesta este un nou pas absolut necesar pe care îl facem în vederea modernizării sistemului de transport în comun din Constanța, după achiziționarea autobuzelor electrice. În acest moment, Constanța are una dintre cele mai importante flote de autobuze moderne și prietenoase cu mediul din țară. Mai sunt ceva formalități de facut si in scurt timp le veti vedea pe strazi”, a declarat primarul Vergil Chițac.

Actualitate