Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Soldații ruși au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în civili ucrainieni
Externe

Marea armată a lui Putin! Soldații ruși au fugit din Harkov pe biciclete, deghizați în civili ucrainieni

Marea armată a lui Putin, cea care speria mapamondul și despre care se credea că este infailibilă, fuge de pe câmpul de luptă.

Scris de 
 pe data 
14 septembrie, 2022

La câteva ore după ce soldații ucraineni au eliberat localități din Harkov, rușii au încercat să fugă cât mai repede. Fiecare cum a putut. Unii s-au deghizat în ucraineni și au fugit pe bicicletele pe care le-au furat de la localnici, scrie The Washington Post, preluat de digi24.ro.

În câteva ore, soldații ruși au fugit cu toții din Zaliznichne, un sat la est de Harkov, după un atac puternic al soldaților ucrainenilor care i-au luat prin surprindere prin amploare. Localnicii au povestit uimiți cum rușii au aruncat puștile și au lăsat în urma lor lăzi cu muniție și vehicule incendiate, inclusiv un tanc rusesc încărcat pe o platformă. S-a întâmplat chiar într-un moment în care primii anchetatori soseau la Harkov pentru a ridica trupurile civililor împușcați de ruși, unele rămase acolo de luni de zile.

„Nu pot să cred că am trecut prin așa ceva în secolul XXI”, povestește Olena Matvienko plângând. Oamenii au spus că rușii erau atât de speriați, încât au fugit încă din zori. Cei care au rămas blocați erau disperați. Localnicii au povestit că i-au auzit implorându-i pe comandanții unităților din care făceau parte să vină să îi ia de acolo.

„Au venit la noi în casă să ia haine, ca să nu fie depistați cu dronele, după uniforme. Ne-au luat bicicletele. Doi dintre ei l-au amenințat cu armele pe fostul meu soț până când le-a dat cheile de la mașină”, a povestit Olena Matvienko.

Ministerul rus al Apărării a prezentat duminică o hartă cu retragerea forțelor ruse dincolo de râul Oskil, în estul regiunii Harkov, la o zi după ce ministerul a confirmat că trupele sale au părăsit zona Balaklia și Izium din Harkov, mișcare pe care a numit-o „regrupare”.

De atunci, ucrainenii au făcut publice victoriile armatei, ultimele informații vorbind despre 6.000 de km pătrați de teritoriu eliberat. În localitățile eliberate însă, oamenii se întreabă dacă luptele s-au încheiat cu adevărat. „Numai Dumnezeu știe dacă se vor întoarce”, a spus Tamara Kozinska, în vârstă de 75 de ani, al cărei soț a fost ucis de o explozie.

Actualitate