Externe

Soluții la eutanasiere. Pet shop-urile nu mai au voie să vândă decât câini și pisici care provin din centrele de ecarisaj

De la 1 ianuarie 2019, în statul California (SUA) a intrat în vigoare legea potrivit căreia magazinele de animale (Pet Shop-uri) nu mai au voie să vândă decât câini și pisici maidaneze, provenite din centrele de ecarisaj. Măsura a fost luată ca urmare a scăpării de sub control a numărului animalelor fără stăpân, informează independent.co.uk.

Scris de 
 pe data 
2 ianuarie, 2019

California devine astfel primul stat din SUA, dar și din lume, în care Pet Shop-urile au voie să vândă câini, pisici și iepuri doar dacă provin din adăposturi de animale și centre de ecarisaj. Prin această lege, autoritățile vor să pună stop așa-ziselor „fabrici de cățeluși și pisicuțe”, care în goana pentru profit țineau animalele în condiții improprii.

Firmele care încalcă această lege vor fi amendate cu 500 dolari pentru fiecare animal comercializat sau scos la vânzare.

Această lege a fost considerată „o mare victorie pentru prietenii cu 4 picioare”, dar și pentru contribuabilii americani, în condițiile în care anual, în California, se cheltuiesc peste 200 de milioane de dolari pentru eutanasierea animalelor fără stăpân.

 

Actualitate