Actualitate Politică

SONDAJ. PSD, favorit. Alianța USR-PMP-Forța Dreptei pe locul doi. AUR și PNL pe 3 și 4

Scris de 
 pe data 
24 noiembrie, 2023

Potrivit unul sondaj realizat recent de Mercury Research, PSD ar câștiga alegerile parlamentare și europarlamentare dacă acestea ar avea loc astăzi. Social-democrații sunt urmați de AUR. Dacă ar candida împreună însă la europarlamentare, USR, PMP și Forța Dreptei s-ar clasa pe locul 2, la mică distanță de PSD, relatează Hotnews.ro

Conform sondajului, realizat la comanda USR, 30 la sută dintre respondenții care au spus că ar merge sigur la vot ar alege PSD la parlamentare. 20 la sută ar opta pentru AUR. Pe locul trei se situează USR, pentru care ar vota 19 la sută dintre cei care au declarat că ar merge sigur la vot la parlamentare. PNL se situează pe a patra poziție, cu un scor de 17 la sută.

Dacă astăzi ar fi alegeri pentru Parlamentul European, 28 la sută dintre cei care au spus că ar merge sigur la vot ar alege PSD. Pe locul al doilea sunt la egalitate AUR și USR cu 19 la sută, în vreme ce pentru PNL optează doar 15 la sută. Topul ar fi altul dacă USR, PMP și Forța Dreptei ar candida împreună. Alianța Dreptei s-ar situa pe locul doi la europarlamentare, cu un scor de 24 la sută, în vreme ce pentru PSD ar vota 26 la sută, pentru AUR, 21 la sută, iar pentru PNL, 15 la sută.

Sondajul a fost realizat în perioada 30 octombrie – 6 noiembrie, telefonic și online, pe un eșantion de 1.227 de persoane și are o marjă de eroare de +/-2,8 la sută.

Actualitate