Conform sursei citate, unul dintre aspectele pe care noua lege le va reglementa priveşte modul în care pot intra în folosință privată spaţiile comune ale blocului.

Astfel, începând din momentul în care Legea nr. 196/2018 va intra în vigoare, spațiile comune vor putea fi atribuite anumitor proprietari numai dacă acest fapt nu va îngrădi drepturile altor deţinători de apartamente.

În consecință, nu vor putea fi atribuite spațiile care fac parte din căile de acces în bloc sau spaţiile de la intrarea în lift ori holuri aflate în faţa apartamentului altui proprietar, însă vor putea fi atribuite spaţiile din faţa apartamentului personal, cele situate la subsol sau, acolo unde este cazul, pe terasa blocului.

Potrivit legii, darea în folosință a spațiilor comune unui singur proprietar se va face doar cu acordul tuturor proprietarilor din clădire, fiind necesară încheierea unui contract (ce nu va putea avea o valabilitate mai mare de 12 luni) între asociaţia de proprietari şi cel care primeşte acel spaţiu.

În ceea ce priveşte veniturile obţinute din atribuirea părţilor comune în folosinţă exclusivă, legea arată că ele aparțin asociaţiei de proprietari şi nu se plătesc proprietarilor.

De asemenea, conform legii, cheltuielile vor trebui prezentate locatarilor semestrial, într-un raport afișat la avizierul asociației.

 

(Visited 1.881 times, 2 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.