Săptămâna trecută, pe 12 august, Spitalul Județean Constanța a anunțat rezultatele selecției de dosare pentru angajarea personalului necesar pentru Unitatea de Primiri Urgențe – SMURD și Laboratorul de analize din cadrul Centrului de Sănătate Multifuncțional Năvodari.

A fost angajat 1 medic, 7 asistente medicale și 2 brancardieri pentru UPU-SMURD și o asistentă de laborator pentru Laboratul de analize.
Totodată, Spitalul Județean anunță angajarea fără concurs a unui medic specialist specialitate de medicină de laborat, un biolog sau chimist și un asistent laborator. Dosarele se pot depune până pe 19 august, iar rezultatul selecției va fi anunțat pe 21 august.

De asemenea, mai multe cadre medicale din Spitalul Județean și-au depus solicitare de detașare pe o perioadă determină la Centrul de Sănătate Multifuncțional.

Potrivit legislației, în perioada stării de alertă nu se pot organiza concursuri de angajare la instituții publice, însă se pot face angajări pe bază de dosare, pe perioadă determinată.

În acest sens, angajările la Centrul de Sănătate Năvodari se vor face pe perioada stării de alertă și până la organizarea concursurilor de angajare pe perioadă nedeterminată.

Potrivit reprezentaților Primăriei, Spitalul din Năvodari ar fi fost funcțional încă de acum câteva luni dacă nu s-ar fi suspendat toate procedurile de angajare odată cu instalarea pandemiei de coronavirus.

Reamintim că Centrul de Sănătate din Năvodari are bugetate în organigrama Spitalului Județean 73 de cadre medicale. Noul Spital din Năvodari va avea Unitate de Primiri Urgențe – SMURD și 9 specialități medicale: cardiologie, medicină internă, neurologie, dermatovenerologie, chirurgie, ORL, pediatrie, imagistică, laborator de analize.

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat că deschiderea spitalului din Năvodari va avea loc cel mai probabil în prima jumătate a lunii septembrie.

 

(Visited 6.990 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.