Actualitate Politică

Stelian Ion: Alianța toxică PSD-PNL-UDMR și-a recuperat satelitul (AUR) și acum e completă. Împreună au reușit să păstreze pensiile speciale

Comisia de Muncă din Senat a respins proiectul de lege ce prevedea eliminarea pensiilor speciale ale aleșilor locali. Cu votul senatorilor PSD, UDMR, AUR şi abţinerile celor de la PNL, inițiativa legislativă a primit raport de respingere și urmează să meargă la vot în plen. Senatul este forul decizional în acest caz.

Scris de 
 pe data 
3 februarie, 2022

În urma votului din Comisia de Muncă, deputatul USR Stelian Ion a reacţionat pe pagina sa de Facebook, declarând că alianţa PSD-PNL-UDMR are acum şi „componenta extremistă“ AUR.

Alianța toxică PSD-PNL-UDMR și-a recuperat satelitul – AUR – și acum e completă. Împreună au reușit să păstreze pensiile speciale, votând împotrivă (PSD, UDMR, AUR) sau abținându-se (PNL) când propunerea USR de eliminare a pensiilor speciale a fost discutată în Comisia de muncă a Senatului.

Ca și când populismul liderilor PSD-PNL-UDMR nu era suficient, acum au adăugat și componenta extremistă.

Vom mai vedea schimbări de discurs și de voturi la AUR, este abia începutul. Oricât de zgomotoși vor fi liderii AUR, pentru a acoperi înțelegerile veninoase cu PSD-PNL-UDMR, tot vor ieși în evidență.
USR este singurul partid care face opoziție reală.
“, a transmis Stelian Ion.

Amintim că, potrivit art. 210 din OUG 57/2019, se acordă o pensie specială persoanelor care începând cu anul 1992 au deţinut calitatea de primar, viceprimar, preşedinte al consiliului judeţean sau vicepreşedinte al consiliului judeţean. Prevederea trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, dar a fost prorogată de mai multe ori.

USR a propus abrogarea acestui act normativ, pentru că „persoanele care ar urma să beneficieze de pensiile speciale nu fac parte dintr-o categorie socio-profesională vulnerabilă sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de acordarea unor venituri suplimentare, prin derogare de la principiul contributivităţii la bugetul asigurărilor sociale de stat„.

Senatoarea Simona Spătaru, de la USR, a cerut în comisia de muncă eliminarea din Codul Administrativ a pensiilor speciale pentru aleşii locali, primari, viceprimari, preşedinţi de Consilii Judeţene. Ea a arătat că în fiecare an, s-a prorogat acest articol din Codul Administrativ şi revine acest subiect, fiind folosit politic.

Vorbim foarte clar de pensii speciale care, dacă ar intra în plată, ar produce o pagubă de peste 600 de milioane de lei, pe an, asta înseamnă 120 de milioane de euro pe an. Aleşii locali nu fac parte dintr-o categorie socială vulnerabilă, sau defavorizată, astfel încât să beneficieze de nişte venituri suplimentare”, a spus Spătaru în şedinţa comisiei.

Actualitate