Actualitate Politică Social

Stelian Ion: Cartelul politic PSD-PNL și UDMR face combinații pentru avantajarea anumitor competitori la închirierea plajelor

Scris de 
 pe data 
29 noiembrie, 2023

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion anunță că un deputat UDMR a depus o serie de amendamente la Legea pentru aprobarea OUG pentru închirierea plajelor în perioada 2023-2024, ce vor da posibilitatea de prelungire a duratei de închiriere a plajelor de la 2 ani la de 10 ani. Stelian Ion spune că este o decizie ce îi va avantaja foarte mult pe unii competitori în ce privește închirierea plajelor și va afecta grav mediul concurențial pe acest segment.

Când era la votul final, proiectul a fost întors de la plenul Camerei Deputaților și a fost trimis către comisia pentru administrație, la cererea unui deputat PSD. În comisia respectivă, pe repede-nainte, au venit o serie de amendamente din partea UDMR“, spune Stelian Ion.

Pe lângă prelungirea la 10 ani a duratei de închiriere, amendamentele mai prevăd ca plajele să fie folosite de agenții economici care au câștigat la momentul respectiv licitații și pe durata extrasezonului. Adică, acele terase, care erau construcții provizorii și care se ridicau la sfârșitul sezonului, vor rămâne pe plajă și se transformă în depozite peste an, de care să ne lovim“, a mai adăugat deputatul USR. „Deja am văzut pe plajele din Constanța că nu au fost adunate materialele. Un peisaj dezolant.

Stelian Ion spune că în cadrul Comisiei de administrație, USR va încerca respingerea amendamentelor respective. „Este o propunere ce va afecta grav mediul concurențial, precum și calitatea serviciilor oferite. Este absolut incorect să nu se respecte o procedură ce avea anumite rigori și să se meargă pe un provizorat întins pe 10 ani. În Comisia de administrație vom avea această discuție și vom aduce argumente pentru a fi respinse amendamentele UDMR.

Actualitate