Politică

Stelian Ion despre sondajul lui Chițac: O făcătură cu cifre scoase din joben. O aberație care va fi spulberată de realitate

Candidatul USR-PLUS la Primăria Constanței, Stelian Ion a criticat dur cifrele din cel mai recent sondaj, care îl poziționează pe Vergil Chițac pe primul loc pentru funcția de primar. „O aberație care va fi spulberată de realitate în perioada următoare“, a transmis useristul.

Scris de 
 pe data 
26 august, 2020

Cel mai recent sondaj, realizat de o companie condusă de sociologii Vladimir Ionaș (foto dreapta) și Marius Pieleanu (foto stânga), îl poziționează pe Vergil Chițac, ca prin minune, pe primul loc pentru funcția de primar al Constanței, cu un procent de 36%.

Candidatul USR-PLUS, Stelian Ion a transmis un comunicat în care spune că sondajul este o făcătură, cu cifre scoase din joben, realizat de un sociolog (n.r. – Vladimir Ionaș) asociat Antena 3, PSD și condamnatului penal Viorel Hrebenciuc.

Haideți să vedem cine este acest sociolog. În primul rând a fost consilierul lui Viorel Hrebenciuc (condamnat penal) și al lui Sorin Grindeaunu (inițiatorul Ordonanței 13). Mai mult de atât, este finul lui Marius Pieleanu, omul de casă al postului Antena 3, locul unde își petrecea Vergil Chițac serile când noi protestam pe străzi. Iar firma care ar fi realizat această făcătură este deținută chiar de Marius Pieleanu.“, a transmis Stelian Ion.

Stelian Ion îl acuză pe Vergil Chițac de atacuri subertane și procente măsluite, amintind că PNL a procedat la fel și cu un sondaj realizat în 2016, pentru candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Asta dovedește că Vergil Chițac este un candidat slab, fără șanse reale, fără un program cu proiecte concrete, fără alură de învingător. În loc să își promoveze ideile, să demonstreze ce calități are și ce îl recomandă să fie primarul Constanței, dumnealui crede că mai poate ciupi câte un procent lansând atacuri subterane prin presă și măsluind procente.

A ratat cu poarta goală în 2016, când a mai candidat la primărie, ne-a determinat să intrăm în politică din cauza ratării sale, iar acum vine cu programul reșapat de atunci și cu tertipuri ieftine.

Vă reamintesc faptul că în 2016, PNL a procedat exact la fel în București: l-a prezentat pe Cătălin Predoiu la 23-26% pentru a crea impresia unui candidat puternic. Care a fost realitatea și ce a urmat știm cu toții: candidatul PNL a obținut doar 11%, Primăria a ajuns în mâinile Gabrielei Firea, iar alegerile parlamentare au aruncat România în brațele lui Dragnea.

În ultima perioadă, toate tunurile sunt puse pe mine și pe USR-PLUS Constanța. Articole de presă, conturi de postaci, sondaje mincinoase, orice numai să nu ajung la Primăria Constanța.

Vă spun un lucru: mi-am pus în gând să scot Constanța din mizerie și PSD din Primăria Constanța și asta voi face. Sunt singurul care vreau și pot face asta.“, a declarat Stelian Ion.

De asemenea, și candidata independentă, Nicoleta Ploscaru a avut o reacție pe Facebook, în care critică apariția sondajului ce îl favorizează pe Chițac. Ploscaru îl are în vizor pe colegul lui Ionaș, Marius Pieleanu, de asemenea, cunoscut pentru aparițiile frecvente pe postul Antena 3.

„Au apelat la Marius Pieleanu, un sociolog dispus să le facă pe plac. Pentru că Pieleanu este cunoscut ca omul PSD și al Antenelor, au socotit că ar fi cel mai potrivit ca să îl bage pe Chițac “pe steroizi”. Chipurile, dacă chiar și un pesedist îl dă pe locul 1 pe Chițac, înseamnă că chiar așa e! Ia zi, Pielene, cum e să rujezi porcul? Cum e să-l scoți pe Chitac locul 1 din pix? Ți-ai tras și tu măcar 15.000 de parai de la Comănescu?“, a scris Nicoleta Ploscaru.

Actualitate