Actualitate Politică

Stelian Ion: PNL, servitorii PSD-iștilor, au crescut taxele fără nicio reținere. Ministerul de Finanțe e al lor

Scris de 
 pe data 
18 decembrie, 2023

USR a lansat o campanie de informare cu privire la majorarea taxelor inițiată de PNL și care a intrat în vigoare se la 1 noiembrie. O măsură luată la inițiativa Ministerului Finanțelor condus de PNL.

Este vorba despre taxe de două sau chiar trei ori mai mari pentru PFA-uri și afaceri mici. „2 milioane de români care rămân cu mai puțini bani în buzunare. Creșteri de taxe pentru angajații din IT, construcții, HORECA. 1,1 milioane de români afectați. Au reintrodus supraimpozitarea contractelor part-time.“, transmite USR.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2024 vor intra în vigoare noi măsuri fiscale ce vizează creșterea TVA pentru anumite produse și servicii, dar și introducerea de noi taxe și impozite pentru bănci și companii.

„Servitorii PSD-iștilor au pus pe mesele românilor cea mai acră ciorbă din ultimii ani. PNL a mințit. PNL au spus că nu vor crește taxele și, cu toate astea, au făcut-o fără nicio reținere.

PNL este partidul creșterii taxelor! Ministerul Finanțelor este al lor.

Sunt deranjați că prin acest mesaj le spunem oamenilor adevărul, însă nu i-am văzut să se declare deranjați de reacțiile românilor cărora le-au făcut viețile mai scumpe“, a transmis președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion.

Actualitate