Decizia a venit ca urmare a unor controale pe care inspectorii de la Protecția Consumatorului Constanța le-au efectuat la începutul lunii ianuarie la magazinele Mega Image din oraș.

Inspectorii constataseră o serie de nereguli, printre care „promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe“. Articol complet AICI.

Șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu a solicitat către Regionala de la Galaţi, CRPC, o decizie de suspendare a activităţii pentru o perioadă de la şase luni la un an.

La rândul lor, reprezentanții Mega Image au transmis un punct de vedere referitor la întreaga situație.

În cursul zilei de luni, 28 ianuarie, CRPC a dispus închiderea temporară a unităţii Mega Image de pe bulevardul Lăpușeanu pe o durată de o lună.

Redăm mai jos decizia oficială:

Regiunea Sud-Est (Galati) a emis Decizia nr.1 din 25.01.2019 prin care s-a dispus sancțiunea complementară prevăzută de art. 56 aliniatul 1 litera a) din actul normativ OG 21/1992 cu completările şi modificările ulterioare, constând în închiderea temporară a unităţii pe o durată de 1 lună, respectiv a punctului de lucru supermarket MEGA IMAGE din Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, ca urmare a propunerii făcute de CJPC Constanta prin PVCC nr.883984 din 14.01.2019. De asemenea, s-a emis și Decizia nr.1 din 18.01.2019 de încetare a practicilor comerciale incorecte către același operator economic.

 

(Visited 1.622 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.