Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), Horia Constantinescu, a declarat că a fost desfăşurată o acţiune la mai multe magazine Mega Image, el precizând că acest control a pornind de la observarea faptului că mai multe sticle cu sucuri de portocale fuseseră reetichetate, acestea fiind, de fapt, expirate.

Abaterile constatate sunt în mare majoritate repetate, raportându-ne la actele încheiate în ultimele şase luni: promoţii expirate, traduceri incomplete, informaţii înşelătoare, lipsa informaţiilor, aşa cum sunt cerute de actele normative în vigoare, deficienţe majore la raionul de legume-fructe. (…)

În timpul controlului s-a încercat «remedierea» unor deficienţe, ajungându-se la lucruri comice, cum ar fi amplasarea etichetei «pictată manual» pe o ciocolată ambalată”, susține Horia Constantinescu, precizând că astfel s-ar fi încercat să se acopere o promoţie expirată.

Echipele de control au lăsat patru invitaţii pentru ca reprezentanţii magazinelor să se prezinte cu toate documentele la sediul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa pentru stabilirea sancţiunilor.

De asemenea, Horia Constantinescu a precizat că CJPC analizează oportunitatea solicitării către Regionala de la Galaţi a unei decizii de suspendare a activităţii pentru o perioadă de la şase luni la un an.

 

(Visited 2.748 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.