Președintele Klaus Iohannis nu îi va chema la consultări pe liderii partidelor până când cele trei formațiuni care negociază viitoarea guvernare nu vor agrea o singură propunere de prim-ministru, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Decizia șefului statului vine după ce președintele PNL Florin Cîțu a cedat luni seara, la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, postul de premier către președintele PSD, în ideea ca rotația de premieri să înceapă cu social-democrații.

Potrivit Digi24.ro, Cîțu a preferat această variantă pentru că, potrivit calculelor sale, deocamdată nu se poate impune pe sine ca prim-ministru dar încearcă să blocheze și șansele lui Nicolae Ciucă de a fi desemnat, din nou, pentru șefia Guvernului.

Mai mult, Florin Cîțu i-a promis lui Marcel Ciolacu că va merge astăzi, în ședința BPN al PNL, cu propunerea ca liberalii să susțină varianta de premier din PSD. Acest gest al liberalului a generat un adevărat val de indignare în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Cîțu să-și revizuiască pașii. Inclusiv Rareș Bogdan, unul dintre cei mai puternici susținători ai președintelui PNL, a declarat că este „exclus” ca PNL să susțină un premier de la PSD.

(Visited 149 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.