Warning: Undefined array key "og_object" in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /home3/constant/public_html/wp-content/plugins/cresta-social-share-counter-pro/class/cresta-share-gp.php on line 45
Florin Cîțu a cedat funcția de premier către PSD
Politică

Surse: Cîțu a cedat funcția de premier către PSD doar pentru a-l bloca pe Ciucă. Iohannis amână consultările

Președintele Klaus Iohannis nu va chema partidele la consultări pe marginea nominalizării unui nou premier până ce PNL și PSD nu se pun de acord cu numele celui care va conduce Guvernul.

Scris de 
 pe data 
16 noiembrie, 2021

Președintele Klaus Iohannis nu îi va chema la consultări pe liderii partidelor până când cele trei formațiuni care negociază viitoarea guvernare nu vor agrea o singură propunere de prim-ministru, au declarat, pentru Digi24.ro, surse oficiale.

Decizia șefului statului vine după ce președintele PNL Florin Cîțu a cedat luni seara, la Palatul Victoria, în cadrul întâlnirii cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor, postul de premier către președintele PSD, în ideea ca rotația de premieri să înceapă cu social-democrații.

Potrivit Digi24.ro, Cîțu a preferat această variantă pentru că, potrivit calculelor sale, deocamdată nu se poate impune pe sine ca prim-ministru dar încearcă să blocheze și șansele lui Nicolae Ciucă de a fi desemnat, din nou, pentru șefia Guvernului.

Mai mult, Florin Cîțu i-a promis lui Marcel Ciolacu că va merge astăzi, în ședința BPN al PNL, cu propunerea ca liberalii să susțină varianta de premier din PSD. Acest gest al liberalului a generat un adevărat val de indignare în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Cîțu să-și revizuiască pașii. Inclusiv Rareș Bogdan, unul dintre cei mai puternici susținători ai președintelui PNL, a declarat că este „exclus” ca PNL să susțină un premier de la PSD.

Actualitate