Sănătate

Sute de adulți și copii aleargă duminică la a șasea ediție a Maratonului Nisipului, în Mamaia

Sursa foto: Facebook / Maratonul Nisipului

Și în acest an, sute de constănțeni și participanți din alte țări vor alerga la Maratonul Nisipului Ajuns la a șasea ediție, evenimentul internațional este cea mai mare competiție de alergare din Europa, care se desfășoară integral pe nisip.

Scris de 
 pe data 
27 martie, 2019

Maratonul Nisipului 2019 aduce și o premieră. În cadrul ediției din acest an, va fi lansată și cursa “Campionii Școlii”, o competiție dedicată copiilor și adolescenților.

Cursa este una individuală, pe categoriile de vârstă 5-6 ani, 7-8 ani, 9-10 ani, 11-12 ani și 13-14 ani și va cuprinde următoarele distanțe: 300m, 400m, 800m, 1.200m și 1.600m. Startul va fi dat duminică, 31 martie 2019, la ora 11.00, din fața sediului Radio Constanța – stațiunea Mamaia, Vila nr. 1, pe faleza stațiunii.

Contribuția de participare este 25 lei de elev, însă sumele strânse vor fi returnate integral, sub formă de materiale și echipamente sportive, instituției de învățământ care va avea aliniați cei mai mulți participanți la start.

În cadrul evenimentului va avea loc un eveniment special dedicat sportului în familie, unde copiii vor alerga împreună cu părinţii lor pentru programul social „Circuitul încrederii și al speranței”.

Toate încasările de la cursa „Family Run”, care se va desfășura pe distanța de 1km, vor fi donate integral pentru susținerea acestui proiect social derulat de Asociația „Dăruiește Aripi” din Constanța.

Programul „Circuitul încrederii și al speranței” sprijină copiii diagnosticați cu boli cronice grave, onco-hematologice sau boli rare din regiunea Dobrogei și familiile acestora, prin oferirea de vizite la domiciliu de către personalul medical specializat al Centrului Medical Focus.

În cadrul probelor competitive, peste 850 de sportivi români şi străini şi-au anunţat deja prezenţa la start, dar organizatorii preconizează că până la data evenimentului – 31 martie 2019 – numărul concurenţilor va depăşi pragul de 1.000.

Participanţii au optat, în funcţie de pregătirea lor fizică, la una dintre probele: Maraton (42km), Semimaraton (21km), Crosul de 10 Km – XS Sports Nutrition sau Cursa Populară de 3 km.

Pentru înscrieri la cursa dorită din Maratonul Nisipului, click AICI.

 

Actualitate