Călin avea nevoie de transplant pulmonar, reuşise în aprilie, în doar cinci zile de când a fost deschisă o pagină de donaţii pentru el, să mobilizeze mii de oameni care au adunat întreaga sumă necesară pentru intervenţia de care are nevoie. Plin de speranță că are o nouă şansă la viaţă, tânărul mărturisea într-un interviu pentru Digi24: „După atâtea lucruri minunate – şi într-un timp atât de scurt – care mi s-au întâmplat, simt că nu mă mai poate împiedica nimic să îmi indeplinesc ţelul. Am simţit că trăim o minune. S-a întâmplat să trăim o minune împreună. (Te aşteptai să se adune banii aşa repede?) Sincer nu. Îi spuneam mamei mele, la început, când am văzut în conturi, 11 euro aveam, când am văzut că s-au strâns 11 euro, i-am spus mamei te rog, adună lucrurile că în cel mai scurt timp plecăm. Mă bucur din suflet că mi-au înţeles disperarea cu care am apelat la ei”.

El a decedat în cursul nopții de luni spre marți la Institutul Marius Nasta din București, unde era internat. Nu se afla nici măcar pe o listă de așteptare pentru transplant.

În urmă cu doi ani fusese diagnosticat cu tensiune arterială pulmonară și supraviețuia conectat la un aparat cu oxigen. Disperat, a organizat un protest în fața Spitalului Județean Brașov pentru a atrage atenția asupra cazului său. Cerea să fie operat de urgență, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Nu avea nici banii necesari. În urma acelui protest, în numai câteva zile, oamenii s-au mobilizat pe Facebook și au strâns 200.000 de euro. Urma să găsească o clinică unde să facă acest transplant. În România nu era posibil, nici într-o țară din Uniunea Europeană, pentru că nu avem drepturi depline în rețeaua Eurotransplant.

În cele din urmă, în data de 2 mai, Călin anunța pe Facebook că a găsit o clinică în India. Era foarte greu însă să facă documentele și transportul, dar păstra speranța. În cele din urmă, a ajuns la Institutul Marius Nasta din Capitală, acolo unde a decedat.

(Visited 2.172 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.