Politică

Tăriceanu face alianță cu Ponta. „Vom fi a treia forță politică parlamentară“

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, miercuri, pe Facebook, că a stabilit împreună cu Victor Ponta ca cele două partide, ALDE și Pro România să colaboreze sub forma unei alianțe politice.

Scris de 
 pe data 
7 august, 2019

Cele două formațiuni vor avea grupuri parlamentare comune. „Vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD și PNL”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianței și protocolul de colaborare.

Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta : am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară , după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Discuțiile vin în contxtul în care există tensiuni între ALDE și PSD în legătură cu rectificarea bugetară.

ALDE a ameninţat cu ieşirea de la guvernare, în timp ce Victor Ponta condiţiona o eventuală alianţă cu Călin Popescu Tăriceanu de ieşirea de la guvernare.

În acest moment, în Parlament, ALDE are 31 de parlamentari, iar Pro România are 24 de senatori şi deputaţi. În total, cele două partide vor avea 55 de parlamentari.

 

Actualitate