Constanța

Taxă specială record la Constanța: 5.000 lei/zi. Banii vor fi folosiți pentru promovare turistică a jud. Constanța

Președintele CJC, liberalul Mihai Lupu

O nouă taxă specială, în valoare de 1000 lei/zi sau 5.000 lei/lună a fost instituită de Consiliul Județean Constanța.

Scris de 
 pe data 
6 iulie, 2021

Consiliul Județean Constanța s-a întrunit astăzi într-o ședință extraordinară pentru a adopta un proiect de hotărâre privind instituirea taxei speciale de promovare turistică a județului Constanța.

Taxa aprobată este în cuantul de 5.000 lei/zi sau 1.000 lei/oră și va fi încasată de la firmele, asociațiile sau orice entitate care doresc să oganizeze evenimente în cadrul Teatrului de Vară Soveja.

Taxa va fi plătită suplimentar pe lângă celelalte costuri generate de închiriere, utilități sau organizare a evenimentului.

Proiectul a fost inițiat de președintele CJC, Mihai Lupu, și votat de consilierii județeni ai PNL și USR.

Cei mai afecați de această taxă vor fi organizatorii de evenimente culturale și artistice, mai ales că vorbim despre un oraș Constanța care suferă crunt de lipsa unei vieți culturale de calitate.

„Această taxă va fi impusă organizatorilor de spectacole, evenimente culturale sau de promovare care solicită serviciile și spațiile Teatrului de Vară “Soveja”. Sumele încasate vor constitui venituri cu destinație specială și vor fi utilizate numai pentru inițierea și realizarea programelor de promovare turistică a județului Constanța. Menționăm că instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța beneficiază în continuare de gratuitatea serviciilor și spațiilor Teatrului de Vară “Soveja”. Proiectul a primit un total de 24 voturi pentru.”, se anunță într-un comunicat de presă al CJC.

Actualitate