Politică

Te doare mintea! PSD vrea anchetarea autorilor a două clipuri electorale virale

PSD a solicitat marți anchetarea autorilor a două clipuri electorale în care un actor îl interpretează pe Isus și îi îndeamnă pe români să meargă la vot cu mesaje anti-PSD, transmite G4Media.ro

Scris de 
 pe data 
14 mai, 2019

Partidul Social Democrat își exprimă indignarea față de campania murdară a Opoziției care folosește imaginea Sfântului Mântuitor Iisus Hristos în clipuri electorale, cu scopul de a ataca sau de a compromite PSD.

Autorii acestei campanii mizerabile sfidează și batjocoresc credința creștină împărtășită de cea mai mare parte a cetățenilor români“, transmit social-democrații într-un comunicat de presă.

PSD solicită autorităților în drept să declanșeze imediat o anchetă pentru a-i identifica pe cei care au folosit numele și sloganul PSD în această campanie murdară.

Dincolo de folosirea ilegală a identității PSD, considerăm că această campanie josnică și ticăloasă reprezintă o ofensă gravă împotriva credinței poporului român și se circumscrie infracțiunilor contra libertății religioase, prevăzute în Codul Penal“, se mai arată în comunicat.

Bărbatul care apare în cele două clipuri are un cont pe Fiverr, un site de freelancing, în care își oferă serviciile, și anume să facă videoclipuri la cerere, pentru prețuri pornind de la 10 dolari. Doritorii pot „împrumuta” vocea și imaginea actorului, căruia îi pot cere să înregistreze orice mesaje doresc, inclusiv urări de „la mulți ani”.

 

Actualitate