Actualitate Social

Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius. Ierarhul vrea să rămână profesor titular până la adânci bătrâneți

Lui Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului, nu i-a picat deloc bine când Senatul Universității Ovidius Constața (UOC) a decis în luna august ca toți profesorii titulari să iasă la pensie după împlinirea vârstei de 65 de ani. Astfel, după ce inițial a depus o cerere de prelungire a activității, arhiereul a decis să cheme UOC în instanță, pentru a-și păstra postul de titular, conform G4Media.ro

Scris de 
 pe data 
23 septembrie, 2021

ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani pe 12 decembrie 2020.

„ÎPS Teodosie a atacat în instanță Universitatea „Ovidius” din Constanța pentru că nu are metodologia prevăzută de Legea 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic și de cercetare din învățământul superior, deci nu poate da curs solicitărilor cu privirea menținerea calității de titular după vârsta pensionării”, a declarat Dan Mihăescu, șeful biroului de presă al Universității Ovidius, citat de G4Media.ro

Citește și: Cât câștigă pe lună bugetarul Teodosie Petrescu, Arhiepiscopul Tomisului

Arhiepiscopul a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014. Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie, implicat în scandalul tezelor doctorale

Consiliul de Administraţie al Universităţii Ovidius din Constanţa a decis, la sfârșitul lunii mai a acestui an, să înființeze o comisie de anchetă privind activitatea Şcolii Doctorale de Teologie, în urma informațiilor apărute în presă legate de încălcări ale legislației universitare și ale eticii academice.

Universitatea Ovidius, unde ÎPS Teodosie a fost conducător de doctorate la Şcoala Doctorală de Teologie, a reacționat după ce Patriarhia Română l-a acuzat pe acesta de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

Actualitate