Externe

„Terminatorul“ Schwarzenegger a pus ținta pe companiile petroliere. Le dă în judecată, acuzându-le că omoară oamenii

Fostul guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger, vrea să dea în judecată companiile petroliere, pentru că omoară populația globală prin poluare.

Scris de 
 pe data 
14 martie, 2018

Schwarzenegger a anunţat că a demarat discuții cu mai multe firme de avocatură pentru a da în judecată companiile petroliere, acuzându-le de crimă cu premeditare, scrie Politico.com.

Cazul nu diferă de cel al fumatului. Industria tutunului a ştiut ani întregi, decenii, că fumatul va omorî oameni, că va afecta oamenii şi va crea cancer, dar informaţiile au fost ascunse şi negate. Apoi, la un moment dat, producătorii de ţigări au fost daţi în judecată şi au trebuit să achite compensaţii de sute de milioane de dolari.

Companiile petroliere au ştiut începând din anul 1959, aveau propriile studii, că folosirea combustibililor fosili va genera încălzirea climei la nivel global şi că aceşti carburanţi vor fi dăunători vieţilor oamenilor, vor omorî oameni”, a declarat Schwarzenegger.

Ulterior,  fostul guvernator a subliniat: „Vom urmări aceste companii. Din punctul meu de vedere, este absolut iresponsabil să ştii că un produs pe care îl vinzi omoară oameni şi să nu ai un avertisment pe el, cum este pe pachetele de ţigări. La orice staţie de carburanţi şi pe fiecare maşină ar trebui să existe afişe; orice produs pe bază de combustibili ar trebui să aibă mesaje de avertizare”, considerând că în acest fel va responsabiliza populația și va stimula interesul oamenilor pentru a căuta carburanți alternativi.

Nu cred că este vreo diferenţă: dacă intri într-o cameră şi ştii că acolo vei omorî pe cineva, este crimă cu premeditare; cred că este la fel în cazul companiilor petroliere”, a concluzionat Schwarzenegger.

 

Actualitate