Contractul de execuție a lucrărilor pentru proiectul de pe strada Ștefan cel Mare a fost semnat la începutul verii, însă lucrările au fost începute efectiv abia în 21 octombrie, după parcugerea tuturor procedurilor legale și predarea amplasamentului.

Fie că vorbim despre lucrări de privesc schimbarea conductelor de apă sau cele de termie, strada Ștefan cel Mare este de ceva vreme un adevărat șantier.

S-a lucrat pe tronsonul curpins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca la înlocuirea conductelor din subteran pentru ca mai apoi să poată fi demarate lucrările de revitalizare totală a zonei centrale cuprinse în proiectul „Acces si mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, a transmis, într-un comunicat, Primăria Constanța.

Până în prezent au fost executate lucrări de organizare de șantier (la Poarta 1), a fost decopertat integral tronsonul curpins între strada Ștefan Mihăileanu și strada I.G. Duca și au fost demarate lucrările de realizare a instalațiilor electrice pe același tronson.

Municipalitatea mai transmite că prin acest proiect, realizat cu fonduri europene, se urmărește reabilitarea și extinderea zonei pietonale multifuncționale de pe strada Ștefan cel Mare (15.780,00 mp), precum și reabilitarea trotuarelor străzilor adiacente (30.066,40mp) și crearea de zone shared-space (3.029,00 mp).

(Visited 435 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.