Actualitate Eveniment

Trei din patru șefi de pe panoul de onoare al unei unități de jandarmi au fost condamnați penal pentru corupție

Sursa foto: Libertatea.ro

Panoul de onoare al U.M. 2060 de la Poligonul Băneasa, ce îi prezintă în ordine cronologică pe cei mai recenți șefi ai unității, include trei indivizi care au fost condamnați de judecători pentru fapte de corupție și delapidare.

Scris de 
 pe data 
21 iulie, 2022

Potrivit Libertatea.ro, panoul cu șefii unității de jandarmi este amenajat la etajul al doilea al unității, „lângă biroul comandantului. E luminat, e ca o nișă special făcută în care e galeria asta”.

Conform sursei citate, galeria prezintă portretele celor mai recenți șefi ai unității: Lecu Nicolae, Lixandru Iulian, Corcodel Marian, Andreescu Bogdan Alexandru. Primii trei comandanți prezentați pe panou au fost comandanți penal.

Colonelul Nicolae Lecu (comandant al U.M. 0260 în perioada 2004-2006) a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare în anul 2013 pentru că, potrivit relatărilor din presă, ar fi folosit militari, materiale și utilaje din dotarea unității sale pentru a construi două imobile cu destinație de locuință pentru membri ai familiei sale.

Colonelul Iulian Lixandru (comandant al U.M. 0260 în perioada 2006-2009) a fost condamnat definitiv pentru corupție, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru reîncadrarea în funcție a unui subofițer care fusese trecut în rezervă din motive disciplinare.

Marian Corcodel, (comandant al U.M. 0260 în perioada 2009-2017) supranumit „colonelul-cămătar”, a fost condamnat pe 7 iulie la trei ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru delapidare.

Articolul complet AICI

Actualitate