Rusia promite că va doborî orice rachetă lansată în direcția Siriei. Pregătește-te, Rusia, pentru că vor veni, noi și inteligente. Nu ar trebui să fii partenerul unui animal care își ucide cu gaz propriul popor și căruia îi face plăcere asta”, a scris Trump astăzi, referindu-se la președintele sirian, Bashar al-Assad.

Potrivit al-Manar TV, ambasadorul Zasypkin a susține că liderul american se referă la o declaraţie dată de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de şeful staff-ului său: „Dacă va avea loc un atac al americanilor atunci rachetele vor fi doborâte şi chiar şi locurile de unde au fost lansate.

SUA, Marea Britanie şi Franţa continuă pregătirile pentru acţiuni militare având ca scop sancţionarea regimului lui Assad, despre care cele trei puteri spun că este responsabil pentru cel mai recent atac chimic asupra suburbiei Douma din Siria, care s-a soldat cu peste 45 de morţi.

Pe fundalul acestui scandal, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cere „acces nelimitat” în Douma.

OMS precizează că, potrivit informațiilor de pe teren, 500 de persoane prezintă simptome specifice expunerii la substanțe toxice, inclusiv iritații ale membranelor mucoase, disfuncții ale sistemului nervos și dificultăți de respirație.

Ar trebui să fim cu toţii revoltaţi de aceste rapoarte teribile şi imagini din Douma. OMS cere un acces liber imediat în zona afectată pentru a furniza servicii medicale celor afectaţi, a evalua impactul sanitar şi pentru a furniza un răspuns privind sănătatea publică”, a declarat medicul Peter Salama din cadrul OMS,  potrivit BBC.

 

(Visited 330 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.