Sănătate

Un asistent șef demis, un avertisment și o atenționare. Măsurile luate de conducerea Spitalului Județean după vizita Sorinei Pintea

Sursa foto: Digi24.ro

La câteva zile după vizita inopinată a Ministrul Sănătății la Spitalul Județean de Urgență Constanța, conducerea unității medicale a decis să facă o demitere și să emită avertismente.

Scris de 
 pe data 
12 aprilie, 2019

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, Ministrul sănătăţii Sorina Pintea a efectuat o vizită inopinată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență (SCJU) din Constanţa şi, ca urmare, a cerut demiterea a două asistente-şefe şi sancţionarea directorului administrativ. „Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală”, fiind concluziile controlului.

La neurologie, ministrul a găsit mizerie pe jos, suporturi de perfurzii pe care se vedeau urme de sânge şi prosoape de pânză murdare, acolo unde ar fi trebuit să fie unele de hârtie. A propus demiterea asistentei-șefe a acestei secţii.

Conducerea SCJU s-a conformat și a anunțat finalizarea anchetei interne demarată după vizita Sorinei Pintea și a luat mai multe măsuri.

Astfel, a fost luată decizia încetării mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie și acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07.04.2019. De asemenea, directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității, în consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.

Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța”, a transmis conducerea SCJU.

Măsuri au fost luate și la nivel administrativ. În secția de neurologie vor fi demarate lucrări de igienizare. O procedură similară a avut loc și în anul 2016 iar în anul 2018 a fost înlocuit tot mobilierul (paturi, saltele, noptiere, mese și scaune). Facem însă precizarea că secția Clinică Neurologie nu a fost niciodată reabilitată, urmând ca lucrările să înceapă după finalizarea reabilitării secției Obstetrică Ginecologie 1.

Șefii din SCJU spun că au organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie. Menționăm că astfel de întâlniri au loc periodic.

 

Actualitate