Potrivit procesului verbal, întocmit de polițistul local în lipsa șoferului, amenda a fost aplicată pe 10 decembrie, în piața Tomis III.

Agentul a bunghit un autoturism marca Lexus (modelul CT200H), cu numărul de înmatriculare CT 61 GSM, staționat pe un loc de parcare cu plată.

După ce a făcut verificările și a văzut că mașina este înregistrată pe o firmă, polițistul a luat decizia de a aplica o amendă de 600 de lei, constatând că șoferul nu plătise parcarea.

Ceea ce nu a mai constatat polițistul local este faptul că mașina este înregistrată ca fiind un hibrid și că șoferul afișase la vedere o vinietă de „Parcare gratuită“, eliberată de Primăria Constanța, Direcția de Gestionare Servicii Publice.

Se pare că polițistul local nu a aflat încă despre H.C.L nr. 277/2019 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități publice, conform căreia Consiliul local al municipiului Constanța a stabilit că „Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă, emisă de Primăria Municipiului Constanța.

Administratorul firmei care deține autoturismul va contesta amenda, însă se arată foarte indignat de modul superficial și slaba pregătire a unora dintre polițiștii locali, despre care spune că, înainte de toate, au ca prioritate sancționarea cetățenilor.

 

(Visited 17.252 times, 4 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.