Constanța

Un polițist local a dat amendă pentru o mașină hibrid, deși acestea au parcare gratuită

Administratorul unei firme din Constanța a primit un proces verbal și o înștiințare prin care era anunțat că are de plătit o amendă de 600 de lei, pentru că nu a achitat taxa de parcare în oraș. Polițistul local, care a aplicat amenda, a ignorat faptul că mașina este hibrid și că, alături de cele electrice, acestea beneficiază de parcare gratuită în Constanța.

Scris de 
 pe data 
20 decembrie, 2019

Potrivit procesului verbal, întocmit de polițistul local în lipsa șoferului, amenda a fost aplicată pe 10 decembrie, în piața Tomis III.

Agentul a bunghit un autoturism marca Lexus (modelul CT200H), cu numărul de înmatriculare CT 61 GSM, staționat pe un loc de parcare cu plată.

După ce a făcut verificările și a văzut că mașina este înregistrată pe o firmă, polițistul a luat decizia de a aplica o amendă de 600 de lei, constatând că șoferul nu plătise parcarea.

Ceea ce nu a mai constatat polițistul local este faptul că mașina este înregistrată ca fiind un hibrid și că șoferul afișase la vedere o vinietă de „Parcare gratuită“, eliberată de Primăria Constanța, Direcția de Gestionare Servicii Publice.

Se pare că polițistul local nu a aflat încă despre H.C.L nr. 277/2019 privind aprobarea unor tarife pentru plata unor servicii de utilități publice, conform căreia Consiliul local al municipiului Constanța a stabilit că „Persoanele fizice sau juridice din municipiul Constanța, utilizatori de autovehicule hibrid sau electrice, beneficiază de gratuitate, pentru folosirea locurilor de parcare din parcările publice cu plata cu tarif orar, de pe teritoriul municipiului Constanța. Identificarea acestor autovehicule se va face printr-o vinietă, emisă de Primăria Municipiului Constanța.

Administratorul firmei care deține autoturismul va contesta amenda, însă se arată foarte indignat de modul superficial și slaba pregătire a unora dintre polițiștii locali, despre care spune că, înainte de toate, au ca prioritate sancționarea cetățenilor.

 

Actualitate