Conform reprezentanților Massoel Shipping, compania căreia îi aparține nava atacată, printre cei 12 membrii ai echipajului, răpiți de pirați, se mai află şi persoane din Filipine, Slovenia, Ucraina, Croaţia şi Bosnia.

Compania a informat, de asemenea, că tot echipamentul de comunicații al ambarcațiunii a fost distrus, dar și că nava transporta grâu de la Lagos Port Harcourt, în sudul Nigeriei.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Berna şi Ambasada României la Abuja, are în atenţie evenimentele legate de incidentul produs în largul apelor nigeriene la data de 22 septembrie 2018, în care a fost implicată o navă sub pavilion elveţian. Reprezentanţii celor două misiuni diplomatice au întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Din informaţiile obţinute de la autorităţile elveţiene, s-a confirmat faptul că printre membrii echipajului răpiţi se află şi un cetăţean român”, se arată într-un comunicat al Massoel Shipping.

În aceste condiții, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu a activat Celula de Criză pentru a fi în contact permanent cu autorităţile locale.

Ambasada României la Berna menţine legătura permanentă cu Celula de Criză a MAE elveţian, iar Ambasada României la Abuja cu autorităţile nigeriene competente pentru alte informaţii de interes în vederea soluţionării cazului. Totodată, din dispoziţia ministrului afacerilor externe, Teodor Meleşcanu, a fost activată Celula de Criză a MAE. Celula de criză a MAE, prin misiunile diplomatice implicate, monitorizează cu prioritate situaţia şi este în contact permanent cu autorităţile locale şi cu armatorul”, a transmis Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Totodată, MAE recomandă tratarea evenimentului cu toată precauția în spațiul public, întrucât cazul este sensibil.

 

(Visited 463 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.