Externe

Un șofer român de TIR, record absolut în Germania: cel mai beat șofer prins vreodată. Avea 4,32 la mie alcool în aerul expirat

Un român a bătut recordul absolut în Germania în ceea ce privește alcoolemia la volan: 4,32 la mie. Românul e șofer de tir și a fost depistat cu această alcoolemie exact când se pregătea să plece în cursă.

Scris de 
 pe data 
26 februarie, 2019

Un român a fost cel mai beat şofer de TIR prins în Germania, duminică seara: 4,32 la mie. Un total de 438 de şoferi de camion au fost testaţi duminică seara, timp de 4 ore, chiar când se urcau la volan şi se pregăteau să plece din parcări, la ora 22:00, ora la care lua sfârşit restricţia de circulaţie de weekend.

Este a patra săptămână consecutiv cân poliţia din Mannheim face astfel de controale duminică seara şi acum au fost găsiţi 36 de şoferi sub influenţa băuturilor alcoolice. Tuturor celor 36 le-au fost ridicate documentele, iar cei care au avut sub 0.16 la mie au fost verificaţi din nou luni de dimineaţă.

Poliţiştii au fost şocaţi în zona portului de pe Rin de la Mannheim, acolo unde au găsit un şofer român care se pregătea să plece în cursă şi avea o acoolemie de 4,32 la mie. Un record pentru aceste controale, precedentul fiind al unui camionagiu ceh, 3,5 la mie, scrie heidelberg24.de.

Actualitate