Un turist din stațiunea Mamaia a vrut să scape de taxa de parcare, așa că și-a scos plăcuțele de înmatriculare de pe mașină și a plecat liniștit la plajă.

Doar că atunci când s-a întors a constatat că nu scăpase doar de taxă, ci și de mașină. Fiindcă nu a mai găsit-o pe locul de parcare unde o lăsase.

După ceva timp, telefoane și emoții, turistul a aflat că Poliția Locală i-a ridicat mașina. Așa că pe lângă amenda pentru neplata parcării, în cuantum de 500 lei, acesta va trebui să plătească încă 630 lei costurile de ridicare, transport și depozitare a mașinii.

„Inventivitatea românului nu cunoaște limite! Un turist venit în vacanță în stațiunea Mamaia s-a gândit că cea mai bună modalitate să economisească niște bani este să nu plătească parcarea. Dar cum nu a vrut să primească nici amendă pentru acest lucru, a demontat plăcuțele de inmatriculare. Din nefericire pentru el, însă, polițiștii locali l-au identificat în baza de date și l-au sancționat cu 500 de lei pentru încălcarea prevederilor HCLM 123/2021.

Mai mult, agenții Direcției Generale Poliția Locală au dispus și ridicarea mașinii și transportarea acesteia în parcul auto situat pe strada Caraiman, nr.1. Așadar, conducătorul auto a fost nevoit să scoată mai mulți bani din buzunar: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Municipalitatea spune că pentru a evita astfel de incidente, trebuie să plătim parcarea prin SMS la numărul 7475.

Amintim că în stațiunea Mamaia parcarea costă 4 lei oră sau 96 lei/zi.

(Visited 12.575 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.