Astfel poate fi consultat pe site-ul oficial al instituției, în link-ul de AICI.

Anexele 1 și 2, cele care conțin zonele și tarifele, pot fi citite integral AICI.

Propunerile, sugestiile sau opiniile privind noul regulament pot fi trimise la adresele de mai jos:

  • prin poștă, la sediul din Str. Ștefan Mihaileanu nr. 10,
  • prin email, la adresa parcari@primaria-constanta.ro

Materialele transmise trebuie să poarte mențiunea: “Recomandare la proiectul privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Parcărilor Publice din Municipiul Constanța” .

Amintim că, în cadrul ședinței de Consiliul Local Municipal Constanța de vineri, 26 februarie, primarul orașului, Vergil Chițac a luat cuvântul spunând că susține în continuare noul regulament al parcărilor, cu tot cu noile tarife ce au scandalizat opinia publică, însă a recunoscut că legea nu a fost respectată, după ce proiectul nu a fost supus dezbaterii publice și a cerut amânarea votării acestuia.

Potrivit tarifelor propuse de Primărie, în zona centrală a Constanței parcarea va costa 8,4 lei ora (pentru primele două ore) și 18 lei cea de-a treia oră. În zona 2 a orașului, adică în cartierele Constanței, tariful de parcare va fi de 5 lei ora (4 lei+tva).

De asemenea, constănțenii își pot lua vinietă pentru un an – 360 lei, 1 zi – 25 lei, 1 săptămână – 150 lei sau 1 lună – 250 lei, valabile doar în zona 2. Tarifele gândite de primarul Chițac sunt comparative sau chiar mai mari decât marile orașe și capitale ale Europei.

(Visited 362 times, 1 visits today)

Dacă v-a plăcut acest articol, cu un LIKE vă puteți alătura comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.