Actualitate Administraţie

USR Constanţa cere excluderea din partid a lui Iulian Călin, după ce consilierul a votat cot la cot cu PSD şi PNL pentru vinderea unei bucăţi de plajă din Mamaia

Iulian Calin

În urma şedinţei de Consiliu Local Municipal de astăzi, 28 februarie, USR Constanţa a decis excluderea din partid a consilierului municipal Iulian Călin, după ce a votat pentru proiectul primarului Vergil Chiţac ce permite Primăriei vânzarea a 854 de metri pătraţi de plajă din Mamaia către o firmă controlată de liderul PSD Constanţa, Ion Dumitrache.

Scris de 
 pe data 
28 februarie, 2023

Bucata de plajă pe care o va cumpăra una dintre firmele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, are o suprafaţă de 854 de metri pătraţi. Cu o zi înaintea şedinţei, USR Constanţa a anunţat că în cadrul comisiei de specialitate în care a fost dezbătut proiectul iniţiat de primarul Vergil Chiţac, consilierii locali PNL şi PSD au votat ‘pentru’.

În şedinţa de Consiliu Local din 28 februarie, votul PNL şi PSD a fost susţinut şi de votul consilierului USR, Iulian Călin, datorită căruia proiectul a fost aprobat cu majoritate de voturi. La scurt timp, USR Constanţa a trimis un comunicat de presă în care anunţă că va solicita excluderea din partid a lui Iulian Călin.

USR Constanţa nu va accepta şi nu va tolera membri care fac jocuri de culise cu alte partide în defavoarea constănţenilor, mai ales dacă vorbim şi despre favorizarea unor indivizi din gaşca PSD-iştilor, care zeci de ani au monopolizat şi distrus municipiul, precum şi staţiunea Mamaia.

Anunţăm oficial că USR Constanţa va solicita excluderea domnului consilier municipal Iulian Călin din cadrul partidului Uniunea Salvaţi România.

Decizia vine ca urmare a votului pe care domnul Călin l-a acordat în favoarea unui proiect de hotărâre aflat pe Ordinea de Zi a Consiliului Local Constanţa prin care uneia dintre firmele şefului PSD Constanţa, Ion Dumitrache, i se permite cumpărarea unei suprafaţe de 854 mp de plajă din staţiunea Mamaia.

Deşi USR Constanţa a anunţat clar că nu va susţine acest proiect, pentru care consilierii PNL şi PSD şi-au dat mâna în cadrul comisiei de specialitate, prin votul său, domnul Iulian Călin ne-a arătat că este de partea celor care vor să contribuie mai departe la betonarea completă a staţiunii Mamaia şi prosperitatea rechinilor imobiliari de sorginte pesedistă.

Pe lângă faptul că domnul Iulian Călin a încălcat principiile USR, considerăm că a trădat încrederea constănţenilor care l-au pus prin vot în scaunul de consilier local şi îi solicităm demisia din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa.

Actualitate