Politică

USR Constanța nu renunță la funcția de viceprimar: „Așteptăm să fim demiși”

Sursa foto: Facebook – USR Constanta

Reprezentanții USR Constanța au anunțat că nu renunța la colaborarea cu PNL în plan local și păstrează funcțiile publice ocupate.

Scris de 
 pe data 
23 noiembrie, 2021

PNL și PSD au dat mâna la nivel central și vor conduce țara în cadrul unui guvern de coaliție, alături de UDMR. USR a fost trimis în opoziție fără drept de apel de „frații” lor liberali, fiind considerat un partid nefrecventabil și rigid. Useriștii anunță prin vocea președintelui Dacian Cioloș că „liberalismul a dispărut din PNL” și că formațiunea va încerca să coaguleze întreg electoratul de dreapta, trădat de Cîțu și gașca sa.

Dacă la nivel național apele par a se fi limpezit și oceane par a separa acum USR de PNL, la Constanța relația între cele două formațiuni pare a fi mai vascularizată. USR deține fotoliul de viceprimar prin persoana lui Florin Cocargeanu, dar și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, prin Petre Enciu. E drept că nu amândoi useriști se simt la fel de confortabil în cele două funcții, Cocargeanu fiind într-un permanent conflict cu administrația Chițac, în timp ce Enciu pare a fi fiul pierdut și regăsit al liberalului Mihai Lupu.

Cu toate acestea, USR Constanța anunță că nu renunță la funcțiile deține în plan local, iar alianța cu PNL și Chițac pare să fie încălzită de dragul păstrării unor posturi cheie în administrația publică locală și județeană. Așadar, dacă la nivel central USR a trecut în banca opoziției, la Constanța coaliția cu liberalii încă rezistă.

CITEȘTE ȘI: Chițac, acuzat de USR că face praf Constanța: sensuri unice, spații verzi, colaborare cu PSD, birocrație, aroganță și angajări pe pile

Liderul consilierilor locali municipali USR din cadrul CL Constanța, Dumitru Caragheorghe, spune că „înțelegerile politice de la nivel național nu au legătură, de principiu, cu ce se întâmplă în plan local”. Acesta subliniază că useriștii nu își vor da demisiile din posturile publice pe care le ocupă cu susținerea PNL.

„Nu ne dăm nicio demisie. Cel mult asteptăm să fim demiși, acolo unde este posibil, dacă se va pune așa problema. Până la acest moment noi nu avem niciun semnal că s-ar pune așa problema. Cu siguranță vor fi teme de discuții în perioada imediat următoare”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Actualitate